Hiking di Pagi Ahad Sunday Morning



Pagi Ahad Sunday Morning.... Aku sebenarnya jarang keluar hiking hari minggu, kalau aku keluarpun cuma buat aktiviti outdoor yang ringan-ringan jea, such as hiking kat Pasar Tani atau kat Giant Market, jadi sweeper... jalan belakang bini sambil bawak bakul atau pun tolak troli, pendek kata jarang la masuk utan hari minggu.

Sebelum tue aku memang cadang nak hiking di Trail Wild Cherry masa hari sabtu sehari sebelum tue, tapi disebabkan adanya Perhimpunan Bersih 3.0 maka aku terpaksa batalkan niat aku aritu. Semua jalan yang menuju pusat bandar banyak yang ditutup. Memang la aku nak masuk hutan bukan nak ke bandar, tapi disebabkan banyak sekatan jalanraya semuanya akan jadi leceh ! Sedangkan trail Wild Cherry tue kena masuk bandar dulu sebelum menghala ke starting point dia sebab aku datang dari arah Kajang...
  
Apa yang membuatkan aku suka sangat meredah bukit bukau mendaki gunung turun ke lurah...? tak penat ker ? tak bahaya ker ? ada jumpa apa-apa tak ? So aku jawab kat sini... dengan jawapan yang simple iaitu.... Aku Sebenarnya Bosan dengan Lemak yang Bergayut di Perut Aku... Maka Aku Perlu Buang dia Jauh-jauh. ! Hahaha
* Rosita Mak Ngah Ita.. sedang berfikir nak terjun ker tak di air yg jernih itew... *
Ok la balik pada cerita Pagi Ahad Sunday Morning... hari tue kami tak ramai cuma berdua jea dengan Mak Ngah Ita yang kebetulan dia pun free hari tue, yang lain tah kemana tah barangkali saja tak nak keluar nak tengok rancangan Melodi di TV3Suku... maklum la ari tue hari minggu !

Trail Wild Cherry nie tak la mencabar sangat bukit bukaunya, dan jugak tidak la terlalu tinggi, ada la jugak laluan landai menurun dan menaik. Sangat sesuaila bagi yang baru nak cuba-cuba nak berjinak dalam aktiviti Buang Lemak Badan.Tapi jika tak biasa beraktiviti begini lidah boleh keluar sampai ke pusat jugak...! Apa pun itu cuma di peringkat awal, nanti lama kelamaan ok jea ! Trail wild Cherry jugak ada banyak laluan laluan terbuka yang pastinya panas meletup jika lalu (start) lewat pagi. kalau tengahari lagi la... berasap kepala. Macam yang korang tengok gambar yang no 2  tue !
Bunga nie Orang Cina panggil Misai Dragon
Aku jawab sms... hang kat mana ?
Ada dapat jemputan makan makan tak kat rumah Haji Razali...

Sorri la aku tiba tiba malas nak type untuk sambung entry pasal Pagi Ahad Sunday Morning.... perut aku lapar sebenarnya. Korang tak nak belanja aku makan ker dah tengahari dah nie !?

Enjoy gambar jea la yea !


3 Cucuk Satay Tak Habis Makan... Comment Sikit !:

Ietams 10 May 2012 at 11:53  

Kat mn lokasi sebenarnya tpt hiking ni? Cantik betul viewnya

Tirana Mutiara 10 May 2012 at 13:38  

Wahhhhhh..cantiknya tempat tu... Kalau dapat berkampung kat situ..seronok jugak ye..hehehe

Kamsiah 17 May 2012 at 14:12  

hmmm...mcm mana nak lempar lemak jauh2...entri tak habis lagi dah lapar...makan..makan...

Related Posts with Thumbnails

Lorem Ipsum

E-mail kan kepada..... sheikh@mytownkajang.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP