Makan Ubi Rebus Lagi Bagus


Daripada korang sembang pasal sumpah lahanat baik korang makan ubi rebus, nie ha... Sedap pun sedap lemak-lemak berkerim gitu...! boleh cicah dengan gula campor kelapa parut, ada jugak yang cicah dengan sambal belacan... masuk mulut kunyah hancur-hancur and terus telan pun sedap jugak, nikmat ooo... makanan orang tua kita dulu-dulu ! *macam la yang tulis entry nie muda sangat... he he.

Cakap pasal ubi rebus cicah gula nie kan.... teringat pulak aku yang harga gula dah naik 20sen, bengang betul aku... 20sen tu bagi aku tak la besar sangat, tapi... tak jugak kecik ! sebabnya aku nie jenis Tea Tarik Mania, kalau harga tea tarik naik, cepat la kempis poket aku... !

Biasanya kalau ada apa-apa kenaikan harga barang sure suratkhabar tulis Kenaikan Ini Masih Jauh lebih Murah Berbanding Harga di Negara Jiran... betul tak kata aku ? Ini Lagu Lama yang diberi Napas Baru.... menyampah betul aku...! bukan aku sorang jea... semua la yang jenis gaji kecik macam aku... kalau yang jenis perasaan neutral jea, mungkin la jenis puak-puak tue... puak yang tak faham masalah problem !

InsyaAllah sikit waktu lagi Ron95 naik lagi... ! itu jam ramai yang kata, kami sekeluarga dah tak reti makan ayam... kami memang tak makan lembu kambing sebab itu punca darah naik... kami jugak tak makan ikan siakap sebabnya gini... Siakap Sinohong Gelama Ikan Duri, dah terbiasa Membohong lama-lama Makan Diri ! So apa lagi... untuk pilihan yang akan datang tak payah lagi pilih Siakap Sinohong Gelama Ikan Duri... !

Rasanya aku nie dah terbabas nie... cadang tadi nak cerita pasal ubi rebus tetiba terkutuk orang pulak... mintak maaf je ala zohir dan batin ! Soon aku nak cerita pasal outdoor aktiviti la pulak lama dah aku tak cerita pasal mendaki gunung !

6 Cucuk Satay Tak Habis Makan... Comment Sikit !:

Kakzu 14 May 2011 at 14:48  

Aduh sedapnye..bila dah tgk pic ubi rebus cam teringin nak makan..

Kakzu 14 May 2011 at 14:48  

Aduh sedapnye..bila dah tgk pic ubi rebus cam teringin nak makan..

Afida Anuar 14 May 2011 at 23:18  

mcm cilake kan? suruh banding dgn negara orang... pastu suruh convert ikut malaysia punya harga.. memang la mahal kalau convert. Cuba jangan convert..

pkir macam ni, depa dapat gaji 3000 singapore dollar... kita dapat gaji 3000ringgit. Tapi barang kat sana? ya Allah murah giler kot..sepinggan nasi 2singapore dollar. kita kat sini? Allah... rasa sangat2 kan makanan semua mahal?kos hidup kat malaysia memang gila tinggi!..(tu ambil contoh singapore, kalau kat UK pun sama..)

Minyak pun satu hal gak..depa kasi alasan sebab minyak dunia naik, pasai tu naik. tp time harga minyak dunia turun, harga minyak kat malaysia tak turun2 gak... bengongg

opsss, ampun pak shake..meroyan kat sini pulak.. geram!

eh entry pasai ubi eh..kekekek

Cahaya hidup 15 May 2011 at 08:24  

kita pun ada mood nak mkn ubi jugak..tapi bukan kayu...hu,hu

Mek Norfa 15 May 2011 at 11:16  

wott pak sheikh makan ubi xajak nah!! oooo kedekut tul lah..haha ubi kayu cicah gula.. boleh?

Yanmie 16 May 2011 at 13:23  

alamak....sedapnyee nak sikit :)


www.yanmieonline.com

Related Posts with Thumbnails

Lorem Ipsum

E-mail kan kepada..... sheikh@mytownkajang.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP