Inilah Al-Kisah Tentang Bunyi Hon


Inilah al-kisah tentang bunyi ‘hon’… yang wajib diketahui !
Kalau korang semua ingat hanya kuntuman bunga jer yang ada maksud tertentu disebaliknya, korang silap... ! Pernah tak masa driving, kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon?

Percaya atau tidak ?
OK now pahamkan ayat-ayat yang tertera di bawah hehehe... !
Tahukah anda bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya. Saya bongkarkan maksud disebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk anda sekarang. Please take note yer !

1 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “HAI
2 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI
3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu... cepat sikit la WOOI (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan...)


1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan

2 x HON PANJANG - pemandu tu marah “HOI…! BODOH TAK DER OTAK KE

4 X ATAU LEBIH HON PENDEK - PENDEK - pemandu tu nak bagi tau...

“TIIILAM ! TIIILAM !… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM !”

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Lorem Ipsum

E-mail kan kepada..... sheikh@mytownkajang.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP