Inilah Al-Kisah Tentang Bunyi Hon


Inilah al-kisah tentang bunyi ‘hon’… yang wajib diketahui !
Kalau korang semua ingat hanya kuntuman bunga jer yang ada maksud tertentu disebaliknya, korang silap... ! Pernah tak masa driving, kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon?

Percaya atau tidak ?
OK now pahamkan ayat-ayat yang tertera di bawah hehehe... !
Tahukah anda bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya. Saya bongkarkan maksud disebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk anda sekarang. Please take note yer !

1 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “HAI
2 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI
3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu... cepat sikit la WOOI (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan...)


1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan

2 x HON PANJANG - pemandu tu marah “HOI…! BODOH TAK DER OTAK KE

4 X ATAU LEBIH HON PENDEK - PENDEK - pemandu tu nak bagi tau...

“TIIILAM ! TIIILAM !… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM !”

9 Cucuk Satay Tak Habis Makan... Comment Sikit !:

Kamsiah 14 October 2010 at 13:28  

hahaha..tak suka bunyi hon yg last tu...kacau ja...lagi satu..paper lama..suratkabar lama...

Lieya 14 October 2010 at 15:40  

Hahaha part last tu xleh nak handle...

aidah 14 October 2010 at 22:28  

Salam Shake,
Confuse akak, apa kena mengena cerita hon tu ngan tilam, tilam tu? Baru lah akak tahu hon-hon tu pun ada makna-makna tertentu ya

Afida Anuar 14 October 2010 at 23:16  

Salam pak sheikh...amboiii, ni pak sheikh nak praktik bunyikan hon tuk jual tilam ke? hehe...

PS: BEsok saya nak praktik hon yang say hi tu la. Tengok ada yang sudi balas dak...ekekekke

sonata anak kancil 15 October 2010 at 21:37  

ade terfikir...ade ke orang nak beli tilam dengan pemandu2 lori ni ? sy pun tatau lah sape yg membelinya...sy beli sekali je...sampai ke akhir hayatlah jawabnya

love is forever 16 October 2010 at 13:53  

fina suka hon yang sekali pendek tu wakakakaka

pakngah 17 October 2010 at 03:02  

pndek citer... nk puas dgr hon... gi saigon... tiada hari tnpa hon... d kiri hon... d knan hon... dpn dn blkg d mna hon??

noorfa.nasir 18 October 2010 at 10:51  

xsuke semua bunyi hon.. nk2 hon lori.. giler terkejut beruk aku..(penah tgk beruk terkejut cmner? hehe)dh la kuat bising.

noorfa.nasir 18 October 2010 at 10:58  

hon lori xnk letak ker.. kalu kene hon tepi telinga mak oii rs nk tebalik kan je lori tu. terkezuttt babasss la

Related Posts with Thumbnails

Lorem Ipsum

E-mail kan kepada..... sheikh@mytownkajang.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP