Apa Kata Wanita , Lelaki Suruh Parent Carikan Jodoh ?

Apa kata wanita:
Ini dlm kes lelaki yg :

1. Sudah 34 kali bercinta tapi asyik putussss jea... dah malas nak carix-carix lagi.. biar mak jea la carix kan... (kes putus asa la nie...)

2. Tahap keyakinan & rendah diri yg melampau, serta agak bodoh2... eeiii... tak reti la pempuan mana yang sesuwai... malu arr nak gi tanyer... biar mak aje la yang tolong carix kan... eheee... (kes pemalu yang tak kena tempat)

3. Anak yang soleh... "baik pada mak, baik la juga pada saya..." saya tak mo komen... siape jea yang mak rekomen, saya ikut jea... Kalo esok mak dah tak dea kat dunia ni, ditakdirkan saya tetiba terjatuh cinta dengan pempuan lain..., menantu mak yang nie saya akan tetap jaga dengn baik! Nak wat camne dah takdir saya ter berpoligamiss... (kes nk jaga hati parent).

4. Desperet nk kawin... tapi tak dea pempuan yang nak sebab muka macam tak siap dibina... "mak...! mak tolong la carix kan... umur saya dah 37 tahun ni.... dapat orang eskimo pun tak pea... yang penting kawinnnnn..." (kes tak ade calon, tapi nak kawin, tak dea masa nak carix...kira main sambar asal boleh jea).

5. Kawen pakse... mak tak berkenan walaupun dah kenalkan kat dia seramai 28 orang calon, Dah pedap... mak kata kalo tak mo jadix anak derhaka, kena kawen gak dengn pompuan pilihan mak..., Ok tak pea, nanti mak dah tak dea, saya akan ceraikan menantu pilihan mak tu dan kawin dengan pompuan-pompuan pilihan saya dulu tu..., harap-harap diaorg masih lagi available... eheeeeee.... (kes diatur keluarga)

okey... bagi blogger wanita, aper pendapat anda tentang lelaki-lelaki yang menyerahkan perihal jodoh & perkahwinan mereka kepada parent nie? Apakah baik & buruknya?

Kepada yang masih single especially, Nak kea terima lelaki-lelaki seperti di atas nie menjadi calon suami anda? Sila komen secara kritis... tima kasihhh...

Read more...

Perempuan Itu Hipokrit ?


Alasan Hipokrasi hehe !

Ada ramai di luar sana yang bergelar ompompuan yang tak kawin kawin lagi kenapa ? sedangkan usia telahpun memamah body sendiri. Kenapa ini boleh berlaku ? Adakah kerana terlalu sibuk dengan kerjaya hingga tidak berjaya menemukan jodoh... atau terlalu memilih ? Jika tidak, aper alasan lain yang menjadikan proses ini menjadi tepu atau menjadi lambat ? (sebenarnya ini kerja Tuhan Yang Maha Mengetahui aku saja jea nak menyakat ompompuan nie... hehehe!)
Aper sebenarnya yang ompompuan nie mahukan ?
Tapi bagaimana pulak yang beralasan begini ? Ada yang kata lelaki sekarang takde quality la hini la hitu la... lelaki sekarang banyak merempit la, suntik dadah la, buaya darat la, suker beli no ekor la, takdea kerjaya tetap la... Tapi bila ada lelaki baik, lelaki berilmu, lelaki bekerjaya, lelaki beragama yang nak berdekat nak cover-up dia punya 'kelewatan' tak mau la pulak... kata lelaki tu tak menepati kehendak citarasa la, lelaki tu pendek la, terlampau tinggi sangat la, terlalu kurus atau ter boroy la, tak hensem la, tak ada sifat kepimpinan la, tak romantik la... pendek kata ada jea la yang tak kena... walhal dia tu yang memilih ! ha ha ha...

Ish... pening la tengok gelagat pompuan sekarang nie... first first cakap lain... pastu cakap lain la pulak...ummo dah nak jangkau 4 series, banyak la lagi dia punya songeh !

Bila orang lelaki dah bersungguh macam macam dia punyer goreng hey !tah la... tak kuasa aku nyah... pening paler aku ! Apa pendapat korang dengan pompuan hipokrit macam nie... ? atau lantak pee jea kat dia...?!!

Last Last dapat tua ganyut.... kerpot pun kerepot la janji rock ! he he

Read more...

Jawapan Tag Dari X...SWEETALIA...X

Jawapan Tag
Dari
X...SWEETALIA...X

Tiga perkara yang aku tahu tentang 'sweetalia' yang tag aku

Ada benner Malaysian Bloggers United
Ada bendera Malaysia sedang berkibar
Ada stesyen radio DesaFM

Tiga perkara tentang AKU yang kena tag dari Alia

Aku suker ketawa
Aku suker kanak-kanak
Aku suka makan-makan

Saiz pinggang ?

sama saiz dengan seluar yang aku pakai, nak tau dengan tepat... datang la melamar aku !

Warna spender?

ishh... biar betul ?! nak tau jugak sila tinggalkan no hp di shoutmix box atau e-mail anda ! hehe

ok la tu kan... ?!

Read more...

Jawapan Tag Dari Nrina


"2008 Cute's 3logger Award"
dari
(¯`v´¯) ?nrina si tulip manis? (¯`v´¯)

10 fakta atau hobi diri sendiri
1- aku melayu
2- agama ku islam
3- kulit aku, coklat gelap
4- lawa tiada , manis ada
5- suker ketawa tak suker sedey-sedey
6- aku suker warna putih
7- aku gemar pakai Tshirt
8- sangat suker sukan motorspot
9- jarang watching tv kalau tengok pun yg comedy atau sport
10-suker laut dan lihat isi laut

Kepada yang membaca tag ini sudika lah diri melawat kehalaman
(¯`v´¯) ?nrina si tulip manis? (¯`v´¯)

Read more...

Jawapan Tag Dari Alia


1. Next year i am

2. I really want to go to


3. My favourite place
BILIK TIDUR

4. My favourite thing
Jalan Jalan

5. My favourite drink
Teh Tarik

6. My favourite colour
Putih

7. I live in
Mytownsatay

8. I was born in
asia tenggara

9. A nick name i had
Call me Bond, james bond !

10. My bad habit
drive fast

12. My hobby
makan2

13. I wish
I wish i tak nak tag sesiapaer ! no no...

kepada
ALIA
sorry jika TAG ini tak memenuhi kehendak syarat
yang di kenakan... maaf yea !

Read more...

Jeritan Anak Kita... Dengarkan !


Kemungkinan tidak ada aper aper entry dari aku dalam masa seminggu nie, aku nak relax jea... lagi pulak tak ader aper yang menarik yang boleh aku type mengatasi drama yang berlaku di Semenanjung Gaza sana... Ramai anak anak kita di sana yang masih tidak hadir ke sekolah meskipun sudah seminggu anak anak kita di sini memasuki bilik darjah masing masing... sedey banget !

Ikut jadual, ujung minggu nie aku akan masuk hutan kat Jerangkang (Pahang) mengikuti aktiviti jungle tracking nampaknya terpaksala aku lupakan sejenak acara berseronok tu bagi menghormati Bumi Anbia yang sedang bergelora di sana. Di saat kita di sini merayakan hari kelahiran, saudara saudara kita di sana mungkin menunggu saat kematian... Come on la... situasi ini kita perlu faham sekarang !

Kepada bloggers di luar sana lakukan la sesuatu bagi melahirkan rasa simpati kepada mangsa -mangsa kekejaman iblis yang di rejam... tulis la sesuatu di blog korang, hari ini lahirkan lah perasaan simpati di blog blog korang tu...! atau sekurang-kurangnya dengan bacaan Al-Faatihah semoga Allah memberikan kekuatan dan kemenangan dan menempatkan mereka yang gugur terkorban di makam-makam syuhada' Marila kita bertafakur sejenak sambil kita cuba mendengar jeritan anak anak kita di sana... !

Read more...

Jewish World

Demographics


World Jewish population: 14 million
Distribution: 7m in America
5m in Asia
2m in Europe
100 thousands in Africa

World Muslim population: 1.5 billion
Distribution: 1. billion in Asia/Mid-East
400m in Africa
44m in Europe
6m in the Americas

Every fifth human being is a Muslim.
For every single Hindu there are two Muslims
For every Buddhist there are two Muslims
For every Jew there are 107 Muslims
Yet the 14 million Jews are more powerful than the
entire 1.5 billion Muslims...
Why..?
Here are some of the reasons.

Movers of Recent History
Albert Einstein - Jewish
Sigmund Freud - Jewish
Karl Marx - Jewish
Paul Samuelson - Jewish
Milton Friedman - Jewish


Medical Milestones
Vaccination needle: Benjamin Ruben - Jewish
Polio vaccine: Jonas Salk - Jewish
Leukaemia drug: Gertrude Elion - Jewish
Hepatitis B: Baruch Blumberg - Jewish
Syphilis drug: Paul Ehrlich - Jewish
Neuro muscular: Elie Metchnikoff - Jewish
Endocrinology: Andrew Schally - Jewish
Cognitive therapy: Aaron Beck - Jewish
Contraceptive pill: Gregory Pincus - Jewish
Understanding of human eye: G. Wald - Jewish
Embryology: Stanley Cohen - Jewish
Kidney dialysis: Willem Kloffcame - Jewish

Nobel Prize Winners
In the past 105 years, the 14 million Jews have won 180 Nobel prizes whilst the 1.5 billion Muslims have achieved only 3 Nobel winners.

Inventions that changed History

Micro-processing chip: Stanley Mezor - Jewish
Nuclear chain reactor: Leo Sziland - Jewish
Optical fibre cable: Peter Schultz - Jewish
Taffic lights: Charles Adler - Jewish
Stainless steel: Benno Strauss - Jewish
Sound movies: Isador Kisee - Jewish
Telephone microphone: Emile Berliner - Jewish
Video tape recorder: Charles Ginsburg - Jewish

Influential Global Businesses
Polo: Ralph Lauren - Jewish
Coca-Cola: - Jewish
Levi's: Levi Strauss - Jewish
Starbuck's: Howard Schultz - Jewish
Google: Sergey Brin - Jewish
Dell Computers: Michael Dell - Jewish
Oracle Computers: Larry Ellison: - Jewish
DKNY: Donna Karan - Jewish
Baskin Robbins: Irv Robbins - Jewish
Dunkin' Donuts: Bill Rosenberg - Jewish


Influential Policy-makers/Politicians

Henry Kissinger, US Sec. of State - Jewish
Richard Levin, President Yale University - Jewish
Alan Greenspan, US Federal Reserve - Jewish
Joseph Lieberman, US Senator - Jewish
Madeleine Albright, US Sec. of State - Jewish
CasperWeinberger, US Sec. of Defence - Jewish
Maxim Litvinov, USSR Foreign Minister - Jewish
David Marshal, Singapore Chief Minister - Jewish
Isaac Isaacs, Gov-Gen. Australia - Jewish
Benjamin Disraeli, British Statesman - Jewish
Yevgeny Primakov, Russian PM - Jewish
Barry Goldwater, US Politician - Jewish
Jorge Sampaio, President of Portugal - Jewish
Herb Gray, Canadian Deputy PM - Jewish
Pierre Mendes, French PM - Jewish
Michael Howard, British Home Sec. - Jewish
Bruno Kriesky, Austrian Chancellor - Jewish
Robert Rubin, US Sec. of Treasury - Jewish

Global Media Figures

Wolf Blitzer, CNN - Jewish
Barbara Walters, ABC News - Jewish
Eugene Meyer, Washington Post - Jewish
Henry Grunwald, Time Magazine - Jewish
Katherine Graham, Washington Post - Jewish
Joseph Lelyeld, New York Times - Jewish
Max Frankel, New York Times - Jewish


Global Philanthropists
George Soros - Jewish
Walter Annenberg - Jewish

Why are they powerful and why are Muslims powerless?
Here's another reason...
We have lost the capacity to produce knowledge.
In the entire Muslim world (57 Muslim countries) there are only 500 universities
In USA alone, 5,758 universities
In India alone, 8,407 universities
Not one university in the entire Islamic World features in the Top 500 Ranking Universities of the World
Literacy in the Christian world - 90%
Literacy in the Muslim world - 40%
15 Christian-majority countries' literacy rate - 100%
Muslim-majority countries with 100% - None
98% in Christian countries completed primary education
Only 50% in Muslim countries completed primary education
40% in Christian countries attended university
In Muslim countries, a dismal 2% attended university
Muslim-majority countries have 230 scientists per million
The USA has 5000 per million
The Christian world - 1000 technicians per million
Entire Arab world - only 50 technicians per million
Muslim world spending on R&D - 0.2%of GDP
Christian world's R&D - 5.0% of GDP

Conclusions
The Muslim world lacks the capacity to produce
knowledge.
Another way of testing the degree of knowledge is the
degree of diffusing knowledge.
Pakistan: 23 daily newspapers per 1000 citizens
Singapore: 460 per 1000 citizens
UK book titles per million is 2000
Egypt book titles per million is only 17

Conclusion...
Muslim World is failing to diffuse knowledge.
Applying knowledge is another such test.
Exports of high-tech products from Pakistan:0.9%
In Saudi Arabia:only 0.2%
Kuwait, Morocco and Algeria:only 0.3%
Tiny Singapore (4mil pop.):68% ...!

Conclusion...
Muslim world is failing to apply knowledge.
What do you conclude? No need to tell... The figures are speaking themselves very loudly but we are unable to use the ears Allah gave us to listen and eyes to let us see...

Advice
Please educate yourself and your children. Excuses like lack
of money, ability or opening are nothing more than that - excuses Always promote education, don't compromise on it. We hate to be weak,illiterate and poor but are we too weak to give our children the opportunity to break the curse ?

Don't ignore your children's slightest misguidance from education... and please, for Allah's sake, don't use your personal contacts to promote your children in their education. If they fail, let them because it will make them learn the sweetness of success. Remember... if they can't do it now, they can't ever.With knowledge comes power, and with it even the small can rule over the big. We are world's biggest but sadly NOT strongest nation.

All we need is to identify and explore our inner selves. Insha-Allah,our weapon to victory, our duty to spread God's words and our opportunity save all humankind is best through knowledge, creativity, literacy... And
nothing else.
.... Wake up O khalifahs of the land ...!

Read more...

Kempen Anti Keganasan Di Palestin

copy&paste dari blog mryussmile

Kanak-kanak, wanita, turut mengangkat senjata. Bagaimana dengan kita?

Sahabat semua..bersama2 kita membaca "Qunut Nazilah", Agar kita dapat membantu saudara2 seagama kita yang didalam peperangan dan kesusahan...semoga dengan ini..Saudara2 kita perolehi kemenangan...Amin.

Terjemahannya:

"Ya ALLah, kami letakkan Kamu dibatang leher musuh kami, dan kami berlindung dengan Mu dari kejahatan mereka, Ya Allah leburkan kumpulan mereka, kacau-bilaukan persatuan mereka, cerai-beraikan pakatan mereka, goncangkan pendirian mereka, hantarkan anjing2 kam ke atas mereka, wahai Tuhan Yang Gagah Perkasa, wahai Tuhan Yang Tuhan Yang Bersifat Murka, Ya Allah 3x, wahai Tuhan Yang Menurunkan Al-Quran, wahai Tuhan Yang Mengarakkan Awan, wahai Tuhan Yang Menewaskan Bala Tentera Ahzab, kalahkan mereka, menangkanlah kami ke atas mereka".

Dari JIWA KU - Sebak rasanya mengenangkan penderitaan ikhwan-ikhwan kita di sana. Sesak jiwa apabila terbayang misi-misi kejam dan penuh hasad tajaan puak Yahudi Laknatullah. Subhanallah… Namun, berapa banyak yang telah kulakukan demi membantu mereka? Mampukah diriku ini menjawab soalan-soalan yang bakal ditanya oleh Allah di Mahsyar nanti mengenai apa sumbanganku buat mereka?

-MrYUsSmiLe-

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Lorem Ipsum

E-mail kan kepada..... sheikh@mytownkajang.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP