Senarai terbaru 21 terkaya di dunia

Berikut senarai 21 orang terkaya di dunia 2009yang dikeluarkan Majalah Forbes hari ini:


1. Bill Gates (AS$40 bilion - Microsoft - Amerika Syarikat)
2. Warren Buffett (AS$37 bilion - Berkshire Hathaway - AS)
3. Carlos Slim dan keluarga (AS$35 bilion - Telecoms - Mexico)
4. Lawrence Ellison (AS$22.5 bilion) - Oracle - AS)
5. Ingvar Kamprad dan keluarga (AS$22 bilion - Ikea - Sweden)
6. Karl Albrecht (AS$21.5 bilion) - Aldi - Jerman)
7. Mukesh Ambani (AS$19.5 bilion) - petrokamia - India)
8. Lakshmi Mittal (AS$19.3 bilion) - besi - India
9. Theo Albrecht (AS$18.8 bilion) - Aldi - Trader Joe's - Jerman
10. Amancio Ortega (AS$18.3 bilion) - Zara - Sepanyol)
11. Jim Walton (AS$17.8 bilion) - Wal-Mart, AS)
12. Alice Walton (AS$17.6 bilion) - Wal-Mart - AS)
13. Christy Walton dan keluarga (AS$17.6 bilion) - Wal-Mart, AS)
14. S. Robson Walton (AS$17.6 bilion) - Wal-Mart AS)
15. Bernard Arnault (AS$16.5 bilion) - LVMH - Perancis.
16. Li Ka-shing (AS$16.2 bilion) - Hong Kong.
17. Michael Bloomberg (AS$16 bilion) - Bloomberg, AS)
18. Stefan Persson (AS$14.5 bilion) - Hennes and Mauritz, Sweden)
19. Charles Koch, AS$14 bilion - pembuatan, tenaga - AS)
20 David Koch (AS$14 bilion) - pembuatan, tenaga - AS) - AFP

21 Sheikh Azmie - Ada blog MyTownSatay , Moto Kap Chai sebijik, Mesen Potong Rumput sebijik, Selipar Jepun tebal setengah hinci, T-Shirt Pagoda selai, Sejadah selai... banyak woooo tak tersenarai !

17 Cucuk Satay Tak Habis Makan... Comment Sikit !:

ELeEa 12 March 2009 at 20:49  

ok la tu... =)
drp xde pape...
errr...kena tmbah nih...
senarai yg k 21...
eleea - ada blog...ada lappy...ada boband =p

KhairiL's 12 March 2009 at 22:06  

huhu
list ke 21
mcm penah ku dengar nama tu
tapi dimana yer

AHMADSUFI6177 12 March 2009 at 22:37  

kalo gitu aku pon nak kaya gak... buat list yg ke-22..

org ke-22 terkaya = AHMADSUFI6177

hehe...

zamri 12 March 2009 at 22:44  

No 21 tu yang glamor tu...hahahhaha

Sheikh 12 March 2009 at 22:50  

sheikh to EleEa,

Jika ikut undi SMS aku di tangga tiga teratas... tapi tau tau jea la kan yahudi mana nak iktiraf orang melayu macam aku... hehe

~Cinta Cukulet~ 12 March 2009 at 22:51  

kalu gitu saya org ke 23- cinta cukulet : pun ada blog,teddy bear dgn pensel sebatang hahaha...

nurul izza 12 March 2009 at 23:16  

apa ada pada kaya. org yg kejar kekayaan selalunya alpa dgn keduniaan. lagi baik hidup sederhana..

org kaya terus kaya, org miskin bertambah miskin menyebabkan penindasan berterusan akibat drpd kapitalisme. Sekarang aku phm kenapa ade seorg sahabat tu asyik sebuk berjuang atas nama sosialisme!

Sheikh 13 March 2009 at 09:00  

sheikh to KhairiL's

Yang No 21 tu orang Kajang...
syhhhh, jangan bagi tau orang orang Penang, ramai yg nak buat menantu nanti... syhhh !

Sheikh 13 March 2009 at 09:05  

sheikh to AHMADSUFI6177,

No 22 pun ok Bro... sure tak habis makan punya and ramai yang nak buat menantu... hehe

Sheikh 13 March 2009 at 09:07  

sheikh to zamri,

Tu la payah jadi orangkaya nie penuh dengan gelamor... sangat payah !
aku cadang nak dapatkan ranking tempat pertama orang kaya iman ok tak ?

Sheikh 13 March 2009 at 09:12  

Sheikh to Cinta Cukulet,

Rankng 23 tu pun sangat cukup baik dah... Tahun depan kita berentap dalam katagori Iman Termantop pulak setuju ?

Sheikh 13 March 2009 at 09:26  

Mengejar kekayaan tu tidak la satu kesalahan bahkan hampir tidak ada terjumpa hadis hadis yang melarang untuk itu... membangun agama(islam) juga perlu kepada ker kukuhan ekonomi, soalnya.... bagaimana kita boleh mengimbangkan harta itu dengan keimanan ?

Puak yg lagi satu tu mungkin dia berfikir... Mati tak bawa apa apa tetapi hidup mesti terus selagi boleh hidup...!

Sheikh 13 March 2009 at 09:26  

sheikh to AHMADSUFI6177,

No 22 pun ok Bro... sure tak habis makan punya and ramai yang nak buat menantu... hehe

Marzalina 13 March 2009 at 11:30  

uiikk..orang terkayooo ghupenyerr teman ni..hehehehe, saspect la sama lu!

Kamsiah 13 March 2009 at 12:39  

perghh...sheikh pun masuk list jugak...takpe...sheikh no 21,saya no 22...

meself,Ms Fint 13 March 2009 at 15:24  

name nm sayew tade ?? alamak!

Danish Andzar 13 March 2009 at 21:57  

Saya hanya leh ucap tahniah jer..atas tersenarainye nama tuan ditangga ke 21...sy niey x tau lar bile leh tersenarai...

Related Posts with Thumbnails

Lorem Ipsum

E-mail kan kepada..... sheikh@mytownkajang.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP