kenapa orang leaki, lepas kawin jea mesti buncit ?

Kenapa, orang laki, lepas kawin je mesti buncit?



kawan-kawan semua boleh tak share dengan semua warga blogger kat sini, apakah faktor yang boleh menyebabkan lelaki boleh jadi sedemikian rupa sebab apa yang saya perhatikan memang macam tu... pelik la

Ada pendapat-pendapat yang kata...

*senang hati....sebab dah ader org yg kita sayang selalu depan mata... permakanan yang terjaga.. dah ada isteri...tau makan jer.... kurang nya melakukan aktiviti2 seperti riadah or bersenam.... sebab bila dah makan kenyang... pas tu rehat depan tv... baca paper... tetido...or sebab mereka nie banyak cacing kot... terlupa makan ubat cacing sebab tu lah jadi macam tu.... he he he

*Aku rase sebab mase bujang, depa mane ade buat hubungan kelamin. Lepas kahwin, selalu buat. Kadar testosteron menurun, air mani keluar. Kadar metabolisme menurun. Sebab tu perut boroi. Kalau kate pasal makan, before bujang makan banyak pun, x gak gemuk..hehe..

*Atau isteri yang suka try resipi baru
Suami akan jadi bahan ujikaji hehehe... mungkin jugak tuh kan ?

*Ini kebiasaan hidop la... Pompuan pon sama gak kot..Maybe pompuan stop shaving kot once married... Aku xtau ah coz x kawen g... Tapi abg aku yg dah kawin cakap buncit, coz hidop terlampau teratur and rilek sgt sampai lupa nak pk psl bende2 mcm xcercise and eat right..

*mane tak buncit, makan-minum sume terjaga bile dah kawen, nak gi bersenam pon agak malas..
sbb bini dah ade kat umah..bersenam ngan bini la.

*pompuan pun sama..lps kawin badan naik..
maybe sbb hati senang..makan berjaga..bersukan pun dah malas... aku belum kawin... tapi, aku akan pastikan laki aku nanti tak buncit... errr... tp skrg bleh la cakap... kalau dah takdir dia buncit esok, aku redha je lahhhh..

*siapa kata? ramai juga yang nak buncit lepas kawin, tapi tak buncit-buncit juga.
paktor usia, sbenarnye perut/badan diorang membesar tak semestinya lepas kahwin.
mende ni aku dok perati, orang yg berusia 22+ makin lama makin gemuk, sbab metabolisme dia makin kurang. tapi bila da kawin tu gemuk dia makin menjadi jadi mungkin faktor pompan pon ikut sama.

*kalo dulu lengan kurus je naik umur 22 tros besar je lengan, menggelebeh plak tu
lagi satu faktor duit, dlu tak bergaji hanya mampu je nengok makanan bes2. tapi bila da bergaji ha main sambar je makanan mahal.lagi2 yg tengah single mahu keje melantak je.
tapi gemuk yg single ni tak sama ngan gemuk yg couple. yg couple ni lagi besor. he he he
takde kene mengene yg kurus banyak tekanan ke ape

*bila lepas kahwin
perempuan bunting sembilan bulan lelaki bunting seumur hidup
tu namanya pengorbanan seorang lelaki...

*katenye coz sexual activities...
bile ade sexual intercourse, orgasm..bla..bla...kelenjar pitutuari (betul ke ejaan nie...? ) kat otak akan merembes hormon yg encourage cell growth.....x tau la btul ke x....

*Dah kawin tak yah ar susah2 nk control...menda yg nk da dpt kn... lgpn kegiatan riadah selama ni da ditukarkan untuk senaman lain lak...

*Tapi ada gak ar case cm cousin aku ni...dia ckp dia suka kalo husband dia gemuk sbb sedap peluk...so pas da kawin dia sumbat laki dia mkn byk2...dulu2 suh maintain kurus masa nk bersanding aje, teringat brader kat opis aku.aku tanye la kat die nape perot boroi pas kawen die bleh cakap"isteri aku tiup dari bawah, kembong la perot aku!"

*wakakakakaka...lawak bro! lawak!! tergelak aku sensorang!!

Pendapat korang pulak macamana ?


25 Cucuk Satay Tak Habis Makan... Comment Sikit !:

Suzi 25 March 2009 at 13:53  

tak tahu nak tambah apa...
my hubby pun antara yg berisi lepas kahwin hihihi...
tapi best bila org akan ckp ...suami dia berisi sbb isteri dia pandai jaga makan minum dia hihihi...

MrYusSmile 25 March 2009 at 13:59  

hbis klu orang tu mmg dh buncit mcm na..??
sbnrnya sbb laki dh kawin dh xyah jaga saham n macho dh..bini dh ada...nk pikir apa..hahaha...lg satu nk bersukan dah mls..makan minum eyak cangkung..smua terlaksana..hehe..agaknye la..sbb aku blom kwin. lg pun aku jns takut buncit...ngeeeeeee

Tirana 25 March 2009 at 14:07  

Sheikh...

Saya rasa bukan sebab kawin lelaki naik perutnya tapi faktor usia.. Saya jumpa ramai lelaki yang tak kawin tapi perut naik juga bila usia dah melebihi 40an..

ela 25 March 2009 at 14:25  

rasenya tak semua yg buncit after kawen..yg penting jaga makan n senaman....lelaki yg pentingkan kesihatan besenya tak buncit la...perempuan pun sama rasenya....

sharamli 25 March 2009 at 14:55  

hu3...xkaen lgi..xtw..tapi kal0 b4 kawen buncit..pas kawen slim...sah xsenang ati kn..kn..kn..

Shitsurei shimashita 25 March 2009 at 15:05  

coz lelaki just start their live wo!!
lagi lama lagi da org minat wo!!
lalalala

Kamsiah 25 March 2009 at 15:35  

sheikh...kalau pas kawen makin kurus,nnt dikata org tak bahagia la,makan ati la..
saya & hubby makin berisi pas kawen hehe..janji bahagia...

lily_lavender 25 March 2009 at 15:56  

ahahah mahu x muncitttt
kena kasik makn jakk
dulu bujang maan dapat mkn setap2 sgt..
alih2 makan d warung jekkk..dah la x setapp.haahahahah
ait tagn isterikan baguss....
hahaahaha

Noorma Ismail 25 March 2009 at 16:32  

sememangnya ler kena berisi, perut buncit...kah, kah...

sebabnyer
1.menghargai apa yg isteri masak. Sedap tak sedap, laki kena telan.
2.kalo perut buncit, orang dh tau, ooo..dia tu nk dh kwin..so saham jatuh ler sikit..p/s: jangan nk menggatal lepas kahwin yer...orang pompuan tau tau!!

kuIna Jentayutiara 25 March 2009 at 16:57  

errkkkk sy p'puan .... maintain aje, kesihatan kena jaga beb tak kita dah kawen ker belum kawen..

senget 25 March 2009 at 17:18  

xpe.. muncit aa sexy...
kekekeke.. :P
i ske...
hahaha

Sasha 25 March 2009 at 17:29  

semua yg disebut sheikh tu adalah faktor2 yg menyumbang pada boroi... but my hubby sampai skang maintain... dah 7 tahun kahwin rupa mcm org bujang... tp saya kejap up kejap down ikut tahap melantak...

Myza Pesona 25 March 2009 at 17:56  

laki aku makin di tegor tabiat makan dia... makin menjadi- jadi melantak dia hehe ! katanya... dulu aku miskin. sekarang aku nak makan puas- puas...

Nurhani Salwa Binti Jamaluddin 25 March 2009 at 18:39  

Salam,

Setiap perkara perlu ada perkembangannya. Sejarah pun berkembang. Kenalah ada kemajuan dalam kerjaya dan hidup.. Perut buncit adalah lambang kemajuan!!

kakyong 25 March 2009 at 18:54  

salam

suami saya dalm tempoh tak sampai 6 bulan kawin berat dia naik 10 kg.. perut jgn ckp ler.. la ni anak dah 3, saya maintain lagi, tapi suami makin up-up.. tak tau teman nak kabo camner.. masak tak sedap pun, dia makan bertambah2 juga.. kalo masak sedap.. hmm, lagi ler bertambah ..

sheikh, jemput dtg ke blog amik hadiah..

Danish Andzar 25 March 2009 at 23:35  

Bang mintak maaf..bdk kecik nk mencelah...pe mslahnye?..klu ader perut tur leh gak gosok2...

aliadijamina 26 March 2009 at 10:29  

perut buncit...?
faktor umur, persekitaran , hormon,
nak komen lebih2 tak boleh..hehehehe..sebab my hubby still slim..

~ gyena~ 26 March 2009 at 14:45  

sebabnya...senang ati...dia akan kurus n susah ati bila isterinya itew kaki shopping...ahaks!!! dan lg, tambahan kalo yg suke mkn satay lg cepat naik n bertambah kolestrol...pesanan dari doktor sijil sekolah sains vokasional...

salam kenal hihihi

;P

Sheikh 26 March 2009 at 19:11  

KAWIN SORANG LAGI KURUS LA BADAN.... HE HE HE !

kabussenja 26 March 2009 at 22:38  

Pendpt org brpengalam : bukan cara pemakanan saje jadi pnyebab, kurang brsenam juga penambah punca...

naurah makwa 27 March 2009 at 19:06  

hubby naura pun buncit gak..tapi syok oo..nampak comel..~lalala

sonata anak kancil 28 March 2009 at 10:37  

tak semestinya begitu...tengok profesion ape yang disandang.

Jadi cikgu kena maintain cun! Baik cikgu lelaki / cikgu pompuan. Kalau besar / perut buncit murid tak "gemar" nak tengok , betul tak???Hari2 murid kata - lawa cikgu hari ni!

Sonata perhati - orang "besar2" kebanyakan tak buncit pun! tengok menteri2/pengarah itu ini - maintain je - sebab? banyak fikir!

Elynn 30 March 2009 at 08:28  

hai, aku rasa ler kan - pdpt aku sama ler dgn suzy....

nak maintain kena lah suami isteri pi joging sama-2....

azza 6 April 2009 at 09:58  

ini adalah bab2 kemajuan
kawen itu pown satu kemajuan..so dgn perot2 skali maju ke hadapan

huahuahuahua

(pendpt org yg belom kawen lagi)

nhayatiz 15 June 2009 at 20:21  

ney ada, orang tak kahwin pun ramai buncit......

Related Posts with Thumbnails

Lorem Ipsum

E-mail kan kepada..... sheikh@mytownkajang.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP