TUAH Wanita nampak di mana... ?


Sebagai
seorang kakitangan kerajaan... bila hari jemaat aje aku Suka balik umah.. pasal masa rehat dia panjang. Jumaat tu Hujan turun lebat sangat... so aku tumpangla office mate aku sampai depan umah.Rumah aku ni berbukit sikit... Sebelum turun.. akak tu janji nak amik aku pukul 2.30 petang...

Hujan kat luar masih lagi lebat...
jam hampir ke 2.30 petang.. aku mandi dan semayang.... lepas tu siap-siap tunggu akak tadi datang amik. Jam dah kul 2.35 aku dah risau.. mana akak ni.. tak sampai-sampai lagi... office masuk kul 2.45 ptg.

Tunggu punyer tunggu.. hah.. yang dinanti sudah pun tiba, Keter proton warna cokelat matelik pun berenti kat depan rumah aku. Hujan punyerlah lebat... so aku amik surat kabo lipat tebal tebal takut tudung aku basah...lepas kunci pintu.. aku terus berlari turun...pasal rumah aku berbukit.. aku kene berlari hati hati..

Sampai aje kat keta... aku tak tunggu lagi.. terus bukak pintu dan duduk kat tempat sebelah pemandu.. Tapi kenapa akak tu tak jalan. aku toleh kat sebelah... loorr... rupanya orang lain!!!! aku tengok orang tu..orang tu tengok aku.... mulut orang tu siap ternganga lagi... Ish... saper pulak nie ?! Camana aku boleh silap... abih tu.. kat luar ujan lebat.. takkan aku nak kuar cam tu jea... aku dengan muka macam kerang busuk berkata,"Err. . bang boleh tulung hantar kat UTM tak?" Abang tu pun...tak jawap apa2 agaknya pasal masih tergamam lagi.. terus angguk tanda setuju.

Sepanjang perjalanan aku diam... abang tu pun diam...
malu betul aku sebenarnya tapi dalam hati tu sempat jugak kata..." ensome jugak abang nie, siap pakai kopiah putih lagi... adaclass gitu..." Keadaan masing masing masih gabra lagi.. aku lagi ler... entah keter sapa aku main redah jea... Aku malu malu maluuuu sangat, rasa muka aku dah di tepek-tepek ngan taik... aku berdoa semoga aku pengsan masa tu... boleh la abang tu bawak gi sepital ker... bawak gi rumah mak dia ker... pokoknya abang tu rawat aku la masa aku pengsan, tapi sayang, aku tak pengsan pun... nak buat-buat pengsan terasa macam 'gatal' la pulak

Bila sampai kat destinasi... aku pun turun... lepas ucap timankasih.
Sampai kat opis aku tunggu kakak yang sepatutnya amik aku. Bila kakak tu sampai dia tanya aku, "Pergi naik apa? Kenapa tak tunggu?" Maka aku citalah peristiwa yang sadis tu.... Ya Allah.. kakak tu punyerlah gelak kat aku bagai nak gila menitik nitik airmata dia gelakan aku Ishhh!!! Sungguh memalukan.

Tapi itu cerita 3 tahun lepas... skang ni... Abang yang aku tumpang tu.. dah jadi laki aku He..he..he... Kekadang bila ingat balik.. ish.. malu sungguh. Suami aku pun kata masa tu dia ingat aku nak rompak dia.... he he he he. aku pun tanya kenapa masa tu dia berenti kat depan rumah aku... Then.. dia kata dia nak amik beg duit kat seat belakang tu pasal dia berenti. Tapi tau tau aku pulak yang masuk... He he he sampai skang ni.. dia masih ejek-ejek aku lagi pasal peristiwa tu...

Tapi kalau peristiwa tu tak berlaku. Maybe aku tak jumpa laki lagi sampai sekarang ! He he he..!
Moral drp citer ni : Korang buat la komen sendiri kat bawah tu... Jangan tumpang orang sebarangan semata-mata nak carix laki !

sekian
Terima Kasih

**Story nie datang dari 'Pembaca Senyap'yang menghantar e-mail kat aku yang mahu story nie di entry kan, so bagi menghargai persahabatan aku Post kan dalam entry yang terbaru aku nie sebagai penghargaan... TQ

26 Cucuk Satay Tak Habis Makan... Comment Sikit !:

yusmee 23 February 2009 at 11:48  

hehehe...kelakar la...tapi tu la org kata jodoh kan..Allah KUN FA YA KUN...jdila...pape pun ia memang sweet memories bg kamu...

aliadijamina 23 February 2009 at 12:39  

alamak...sudah silap olang... haiyaaa
hehehehhe... aku yang tak terlibat pun turut terasa malu....
hehehehhe... udah jodoh kan...

diZZy GeoloGist 23 February 2009 at 12:46  

lawak lah..
haha..
tp dah mmg jodoh die bertemu dgn incident cam tu..
sweettt...nye..

Kamsiah 23 February 2009 at 13:06  

hehe...nasib baik lelaki tu spesis baik...kalau tak,tak pasal2 nahas budak tu...

Sheikh 23 February 2009 at 13:31  

sheikh to yusmee, Ha ha kira nasib menyebelahi la... Tapi bila jodoh tu dah sampai sesiapa pun x boleh menolak kehendak nya !


Betul betul betul !

Noorma Ismail 23 February 2009 at 13:31  

Entri kali ni betul2 klakar...masa mula2 baca tu suspen pun ada, tetiba saya tergelak sorang2 depan pc ni..tp sweet betul pertemuan tu kan...ni namanya tuah wanita nampak kat kete proton warna coklat tu la.....

Sheikh 23 February 2009 at 13:39  

Sheikh To Alia,

Haiyaaa Alia, mana ada silap olang... silap keleta only maa.. !

Sikalang suda jadi lakey minie woooo.. !

Sheikh 23 February 2009 at 13:46  

sheikh to diZZy GeoloGist,

sweet meeeemang sweet... !
Kalau la jadi kat aku.... tapi boleh ker terjadi... aku tonggang honda kap-cai jea !

Sheikh 23 February 2009 at 13:49  

Sheikh to Kamsiah,

Kalau la dapat kat aku awek nie... sekor nyamuk pun aku x bagi geget...
aku geget balik tempat yang nyamok tu geget... ! hehehe

Sheikh 23 February 2009 at 14:02  

Sheikh to Noorma,

Entry kali nie memang dramatik... pada awal nya... tu pun nasib baik awek tu x pengsan... kalau tidak lagi la....

Tapi apa pun cerita melayu biasanya heppy eanding ! hehe

-NHN- 23 February 2009 at 14:25  

hikhik..lawak tu lah..malu oo kalau salah tumpang camtu..tapi kene ker mamat encem xper gak..berbaloi..kalau naik kete penyamun habis la kene kebas..hikhik
nasib dh jadi laki dia..kalau gaduh2 pastu cete balik pengalaman yg manis&lawak tu..mesti cepat jer berbaik3..xjadi gaduh lama2..cayaaa laaa pak sheikh...

mommy otai 23 February 2009 at 14:25  

ahakss...saya pon tergelak sorang2 ni haa...sbb duk terbayang aje..
malu sehhhh...tp itu la jodoh..
tuhan temukan dgn cara cmtu kan..
bahgia hndakNya..ameenn

Sheikh 23 February 2009 at 14:49  

sheikh to NHN,

jika jumpa kat penyamun esok pagi jumpa dalam kebun getah la... ! eeeey seram ooo ! korang jaga2 la...

Sheikh 23 February 2009 at 15:05  

sheikh to mommy otai,

Malu pun malu la janji kaween... hehe

pink_butterfly 23 February 2009 at 16:49  

alamak!

sweetnya cara dorg meet each other ni...

cm citer dlm novel plak!


besh2...

msti sblm kuar keta tu dorg smpat tukar2 no.fon lagik...kih3...

sgt comel!

Marzalina 23 February 2009 at 17:14  

sejibik cam dalam novel..tapi bestla cara dia bertemu muahahaha...cam komedi romantis lak..hehehe

KhairiL's 23 February 2009 at 17:44  

haha

klakar la plk bila baca kesah mcm ni...

one_hayati 23 February 2009 at 18:43  

hmmm...cam ada yg kurang je citer tu..yelah,takkan nak citer detail plak kan..apa pun,jodoh maut ni keje Tuhan.jgn la lepas ni ada yg suka2 ati masuk kete org,siap pilih lagi jenis kete tu.dapat yg macam pompuan tu ok la,kalau tiba2 parang kat leher,tak ke haru tu..

Redynne 23 February 2009 at 18:50  

Aiseee pak sheikh..

Skali t'tumpang kapcai daa... hehe..

*tgh minat giler kat elegan nih.. :P

Sasha 23 February 2009 at 22:38  

uniknya pertemuan mereka berdua ni... kelakar ler... hahaha...

Kehelan 23 February 2009 at 22:40  

erm... sy pernah baca citer nih dijadikan sebuah cerpen... sebijik.. keter proton, cuma kaler keter jek kaler coklat...

~Eila @ Along~ 23 February 2009 at 22:41  

wahhh..jodoh bertemu time ujan tuu..cam citer hindustan..hehe

Andi 25 February 2009 at 13:17  

mampir dari sobat di medan Indonesia:)

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) 25 February 2009 at 19:54  

harharharharimaujan...hujan je skrg ni kan..

Kelakarlah..mmg gelak sakan ni hah..

Jodoh tu tuhan nak temukan dgn pelbagai cara..tp kalau takde jodoh kalau dah jadi gitu pun tak jugak kan...

Dia pun satu hal..kot iye pun nak genti kete..apsal kat depan rumah org..hehehehe...

lemangcute@chah 25 February 2009 at 23:44  

hehehe.. adakah kejadian ini berlaku di kajang.huhuhu..

lemang pun pernah hampir naik kereta orang yang tak dikenali..

masa tu outstation ke perak.. lemang sorang pompuan dan 2 budak lelaki..

kami berenti kat perak.. lemang pun pi toliet lepas dah siap makan,.. depa plak nak isap rokok..

kuar dari toilet, lemang dengan yakin nyer perge kat kereta.. tangan dah bukak pintu..

tetiba dengar suara2 yang dikenali..

hahahaha.. mampuih kene gelak..
memang sengalllll...

dah tentu warna kereta pun lain..

hehehe.. tu laaaaaa... lain kali paki spek mata..

hahaha..

sharamli 28 February 2009 at 13:37  

hu3...cm best je kn..cinta pndang prtama ke ap ni/

Related Posts with Thumbnails

Lorem Ipsum

E-mail kan kepada..... sheikh@mytownkajang.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP