Perempuan Itu Hipokrit ?


Alasan Hipokrasi hehe !

Ada ramai di luar sana yang bergelar ompompuan yang tak kawin kawin lagi kenapa ? sedangkan usia telahpun memamah body sendiri. Kenapa ini boleh berlaku ? Adakah kerana terlalu sibuk dengan kerjaya hingga tidak berjaya menemukan jodoh... atau terlalu memilih ? Jika tidak, aper alasan lain yang menjadikan proses ini menjadi tepu atau menjadi lambat ? (sebenarnya ini kerja Tuhan Yang Maha Mengetahui aku saja jea nak menyakat ompompuan nie... hehehe!)
Aper sebenarnya yang ompompuan nie mahukan ?
Tapi bagaimana pulak yang beralasan begini ? Ada yang kata lelaki sekarang takde quality la hini la hitu la... lelaki sekarang banyak merempit la, suntik dadah la, buaya darat la, suker beli no ekor la, takdea kerjaya tetap la... Tapi bila ada lelaki baik, lelaki berilmu, lelaki bekerjaya, lelaki beragama yang nak berdekat nak cover-up dia punya 'kelewatan' tak mau la pulak... kata lelaki tu tak menepati kehendak citarasa la, lelaki tu pendek la, terlampau tinggi sangat la, terlalu kurus atau ter boroy la, tak hensem la, tak ada sifat kepimpinan la, tak romantik la... pendek kata ada jea la yang tak kena... walhal dia tu yang memilih ! ha ha ha...

Ish... pening la tengok gelagat pompuan sekarang nie... first first cakap lain... pastu cakap lain la pulak...ummo dah nak jangkau 4 series, banyak la lagi dia punya songeh !

Bila orang lelaki dah bersungguh macam macam dia punyer goreng hey !tah la... tak kuasa aku nyah... pening paler aku ! Apa pendapat korang dengan pompuan hipokrit macam nie... ? atau lantak pee jea kat dia...?!!

Last Last dapat tua ganyut.... kerpot pun kerepot la janji rock ! he he

27 Cucuk Satay Tak Habis Makan... Comment Sikit !:

Ietams 22 January 2009 at 11:28  

memang ade betoinye
tapi tak sume begitu eh..
same je mcm lelaki gak

Redynne 22 January 2009 at 11:37  

OPocOOtt!! Tegezut i pepagi buta ni taaaww..:)

Salam pak sheikh,
Pilihan yg final tu..mudah2an biarlah b'kekalan n smpai ke Syurga..
Insyaallah..

Itu la niat sebeno2nye.. :)

Sheikh 22 January 2009 at 13:07  

sheikh to Ietams

He he he Betul betul tak semua sama tapi banyak juga berlaku...

Tapi itu semua kehendak Tuhan

Sheikh 22 January 2009 at 13:08  

sheikh to Redynne,

Yang penting iman dan E-class

betol tak ?

JIVEBUMZ 22 January 2009 at 13:38  

biar lambat asalkan kekal bahagia hingga ke akhir hayatttt

aliadijamina 22 January 2009 at 14:00  

kalau tak memilih kang kata pakai rembat jer... dah dok pilih2 nak kena belek2 bagi sesuaiiiiiiiii... susah tau nak pilih lelaki untuk wat suami... kalau sesenang pilih ikan kat pasar senag ler kan.. tapi tu lah masalah nya nak wat pasangan hidup kalau boleh nak sampai syurga, cam lagu faizal tahir tu....
So kepada yang ada can nak memilih... silakanpilih lah yang sesuaiiiii untuk kebahagiaan anda bersama...

pak sheikh, ada hati nak pilih lagi ka...??????

sharamli 22 January 2009 at 15:33  

ehem2.......
s0klan apekah itu?
hip0krit?x k0t..abeh nnt kal0 0mp0mpuan ng0rat laki ckp kit0rang xmalu lak...nk tggu laki ng0rat kit0rang lambat sgt..hua3....

one_hayati 22 January 2009 at 17:11  

amboihh..ayat power tuh..
bro,ce try tukar tajuk jadi lelaki itu hipokrit?
agak2 apa contents yg sesuai utk dijelaskan..

lemangcute@chah 22 January 2009 at 17:12  

tak setuju! tak setuju! sama je lelaki ke pompuan..

ada gaks lelaki yang hipokrit..
nak yang lawaaaa jer..
pompuan pun nak yang hensem gaks..

ahaks..ahaks..
sowi lemang teremo plaks..hehehehe
(mujur haku dah kawen..hehehehe)

MrYusSmile 23 January 2009 at 02:30  

hahaha...tulah pasai...tp smua tu dh ditentukan Allah..
yang penting...pasangan yg baik akn bertemu dgn pasangan yg baik2 juga..
so...semua tu dh termaktub dn bia smua ni terjadi..yg penting..LU pikir la sndri..hehehehe

salam...
always smile with mrYusSmile...
p/s aku pun x kwin lg...tp..aku sbuk ngn kerjaya...huhu

Sheikh 23 January 2009 at 06:28  

sheikh to Jivebumz,

biar lambat asalkan kekal bahagia hingga ke akhir hayatttt...! itu pendapat anda dan pendapai ramai...

Kita ubahsuai sikit boleh ?
Biar cepat lagi bagus...

Sheikh 23 January 2009 at 06:36  

sheikh to Aliadijamina,

Apaler payah sangat nak pilih pilih... carix yang macam Pak Sheikh nie Jejaka Asli lagi Tulin tau ! hehe

Tapi aku pun x reti jugak nak memilih aku serahkan la korang pilih aku ! hehehe

Sheikh 23 January 2009 at 06:42  

sheikh to sharamli,

Tak dea siapapun yang hipokrasi sebenarnya... saja jea bagi panas !

soal utama ialah Memilih atau Dipilih



play save pilih la macam Pak Sheikh ha ha ha ha ha ha !!!

Sheikh 23 January 2009 at 06:50  

sheikh to One Hayati,

Ha ha ha
Jika lelaki pulak hipokrit, tentu ompompuan tak nak pilih kan ? atau benci benci, tak nak aku, tak nak aku, tak hingin lelaki macamtu.... !

Tapi aper akhirnya terjadi...?
kesorangan la jugak ompompuan tu... last last bila ommo 55 Hipoktit pun Hipokrit la janji ROCK ! hehe

Sheikh 23 January 2009 at 07:05  

Sheikh to Lemangcute,

kata Lemang... mujur haku dah kawen..hehehehe
Ini menunjukan Lemang dapat laki yg tak hipokrit maknanya tak la semua lelaki hipokrit...

tapi dia tetap.... tak setuju! tak setuju! He he he aper benda yg dia tak setuju tah ! ha ha ha

Sheikh 23 January 2009 at 07:35  

Sheikh to MrYusSmile,

Kau jangan leka sanagat dgn kerjaya kau tu, mana tau mak kau dah teringin nak belai cucu... ! tak kan nak belai ko jea sampai tua... hehehe

DUN A. RANI 23 January 2009 at 08:57  

Tua x pe janji doit banyak...hehehe! Nak kata hipokrit tu...lelaki pun ada yg gitu...citarasa manusia ni nak kan semua yg baik walau tahu tiada manusia yg sempurna...tak susah sebenarnya...usaha + doa kpd Allah dan terima pasangan seadanya! Kalo masih lmbt sgt tu muhasabah diri le...hidup di dunia hanya sementara...

Marzalina 23 January 2009 at 10:49  

ambooii pak sheikh...ala..laki n pompuan sama ja..mestilah nak yg terbaik kan..kenalah buat banyak pilihan..nak idop bersama sehingga ke akhirnya..tak gitu..eh..apa aku melalut ni..hihihi...mudah-mudahan saya pon tak tersalah pilih..amin.

Sheikh 23 January 2009 at 11:30  

sheikh to DUN A. RANI ,

lelaki memang ramai yang hipokrit... tapi aku tak...! kalau hipokrit pun sikit jea.... hehee !

Sheikh 23 January 2009 at 11:33  

sheikh to Marzalina

Pilih la betul betul, umur 55 nanti baru buat pilihan.... ! hehe

eJump 23 January 2009 at 13:11  

stuju!!
ceit!! tetibe stju...

bro...mcma de pengalaman je bro...
ayat akhir tu...uhurk3!! ehehe...

Ir. hydir 24 January 2009 at 16:29  

perempuan n lelaki sama je..
masing2 ada sikap hipokrit..

yg pentingnya... jgn sebab hipokrit badan merana dah ler... :P

afizah 26 January 2009 at 22:33  

sedangkan gi pasar pun kene pilih ikan baik2..
apatah lagi nak cari suami.. mesti memilih!!

sonata anak kancil 27 January 2009 at 18:29  

Sejahat2 lelaki , dia nak cari sebaik2 perempuan untuknya. Begitu juga, sejahat2 perempuan, dia nak sebaik2 lelaki jadi pasangan hidupnya!

Sebab jadi macam tu...semuanya nak pilih yang terbaik!

limaumaniss 1 February 2009 at 22:02  

malangnye x de yg terbaik pon...masing2 ada kekurangan...kelemahan...tapi ada jugak kelebihan...sbb tu la kawen ni saling lengkap melengkapi...ye dak?

unid kiut 29 May 2009 at 00:13  

Adei~bila pompuan single ckp plak memilih..Rasanya jodoh tu betul2 di tangan Tuhan la.Bila jodoh tak ada mula la ckp pasal perangai buruk la apa la, yg dah kawin tuh mulia sangat ke?Curang la aper la.
Soal jodoh ni kerja Tuhan, dah Tuhan tak kasi, mintak macam mana pun belum tentu dapat. Jangan la simply pukul rata jer.Semua mesti ada sebab musababnyer .

Cikgu Tie 14 March 2011 at 10:00  

Memang ada perempuan yang hipokrit tapi ramai lagi lelaki yang hipokrit.
hehehe....sekadar membela kaum.
Cikgu tie nak copy gambar pening ni yer!
Boleh ke tak boleh nak copy jugak.ahakk...larikkk

Related Posts with Thumbnails

Lorem Ipsum

E-mail kan kepada..... sheikh@mytownkajang.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP