Jeritan Anak Kita... Dengarkan !


Kemungkinan tidak ada aper aper entry dari aku dalam masa seminggu nie, aku nak relax jea... lagi pulak tak ader aper yang menarik yang boleh aku type mengatasi drama yang berlaku di Semenanjung Gaza sana... Ramai anak anak kita di sana yang masih tidak hadir ke sekolah meskipun sudah seminggu anak anak kita di sini memasuki bilik darjah masing masing... sedey banget !

Ikut jadual, ujung minggu nie aku akan masuk hutan kat Jerangkang (Pahang) mengikuti aktiviti jungle tracking nampaknya terpaksala aku lupakan sejenak acara berseronok tu bagi menghormati Bumi Anbia yang sedang bergelora di sana. Di saat kita di sini merayakan hari kelahiran, saudara saudara kita di sana mungkin menunggu saat kematian... Come on la... situasi ini kita perlu faham sekarang !

Kepada bloggers di luar sana lakukan la sesuatu bagi melahirkan rasa simpati kepada mangsa -mangsa kekejaman iblis yang di rejam... tulis la sesuatu di blog korang, hari ini lahirkan lah perasaan simpati di blog blog korang tu...! atau sekurang-kurangnya dengan bacaan Al-Faatihah semoga Allah memberikan kekuatan dan kemenangan dan menempatkan mereka yang gugur terkorban di makam-makam syuhada' Marila kita bertafakur sejenak sambil kita cuba mendengar jeritan anak anak kita di sana... !

7 Cucuk Satay Tak Habis Makan... Comment Sikit !:

MrYusSmile 13 January 2009 at 14:43  

caya lah bro..wa salute n salute cara penyampaian lu..
erm...
perjuangan ni perlu d teruskan...kena terus dan telus..

~ochie~ (^_^)v 13 January 2009 at 16:39  

salam ...
ochie dah post satu jer...
tapi insyaALLLAH.. pas ni akan d post lagi...
ochie pun x sng selagi x der usaha nak bantu saudara dekat sana.. apapun.. ochie sentiasa mendoakan mereka dekat sana..
thanks sheikh..
stop the war.. peace love harmony..

Sheikh 13 January 2009 at 17:07  

sheikh - MrYusSmile.

yea ! better late then nothing, perjuangan mesti diteruskan tak ader sebab untuk kita berhenti meskipun peperangan tamat, kita akan terus berperang dengan nafsu kita sendiri pula...

** adaker penyampaian saya macam nak singkir peserta hiburan reality di TV tu ? hehe

Sheikh 13 January 2009 at 17:10  

Sheikh - Ochie,

Alhamdulillah, biar patah sayap dan bertongkat paruh kita lakukan apa yang terdaya melalui ilmu atau kemampuan yg ada syabas ochie !

DUN A. RANI 14 January 2009 at 12:05  

salam,
perjuangan perlu diteruskan dgn kemampuan kita...ayuh!!!

**psl berperang dgn nafsu tu...tgk gmbr satay ni pun dah kecur pak sheikh oiii...tp bab2 lain ok!

cybernetics mind 20 January 2009 at 00:53  

salam sheikh....
aku ngan member2 bila sembang jer bab
saudara2 kita kat Palestin ni, mesti meremang bulu roma....semangatttttt

sheikh dah derma kaaa...????

Ietams 20 January 2009 at 10:16  

bagus,
info & tazkirah yg bagus

Related Posts with Thumbnails

Lorem Ipsum

E-mail kan kepada..... sheikh@mytownkajang.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP