Apa Kata Wanita , Lelaki Suruh Parent Carikan Jodoh ?

Apa kata wanita:
Ini dlm kes lelaki yg :

1. Sudah 34 kali bercinta tapi asyik putussss jea... dah malas nak carix-carix lagi.. biar mak jea la carix kan... (kes putus asa la nie...)

2. Tahap keyakinan & rendah diri yg melampau, serta agak bodoh2... eeiii... tak reti la pempuan mana yang sesuwai... malu arr nak gi tanyer... biar mak aje la yang tolong carix kan... eheee... (kes pemalu yang tak kena tempat)

3. Anak yang soleh... "baik pada mak, baik la juga pada saya..." saya tak mo komen... siape jea yang mak rekomen, saya ikut jea... Kalo esok mak dah tak dea kat dunia ni, ditakdirkan saya tetiba terjatuh cinta dengan pempuan lain..., menantu mak yang nie saya akan tetap jaga dengn baik! Nak wat camne dah takdir saya ter berpoligamiss... (kes nk jaga hati parent).

4. Desperet nk kawin... tapi tak dea pempuan yang nak sebab muka macam tak siap dibina... "mak...! mak tolong la carix kan... umur saya dah 37 tahun ni.... dapat orang eskimo pun tak pea... yang penting kawinnnnn..." (kes tak ade calon, tapi nak kawin, tak dea masa nak carix...kira main sambar asal boleh jea).

5. Kawen pakse... mak tak berkenan walaupun dah kenalkan kat dia seramai 28 orang calon, Dah pedap... mak kata kalo tak mo jadix anak derhaka, kena kawen gak dengn pompuan pilihan mak..., Ok tak pea, nanti mak dah tak dea, saya akan ceraikan menantu pilihan mak tu dan kawin dengan pompuan-pompuan pilihan saya dulu tu..., harap-harap diaorg masih lagi available... eheeeeee.... (kes diatur keluarga)

okey... bagi blogger wanita, aper pendapat anda tentang lelaki-lelaki yang menyerahkan perihal jodoh & perkahwinan mereka kepada parent nie? Apakah baik & buruknya?

Kepada yang masih single especially, Nak kea terima lelaki-lelaki seperti di atas nie menjadi calon suami anda? Sila komen secara kritis... tima kasihhh...

21 Cucuk Satay Tak Habis Makan... Comment Sikit !:

aliadijamina 29 January 2009 at 13:12  

salam pak sheikh ... wah tajuk panas nih... camna ya...bagus gak kalau parent yang pilih... berkat kata orang...tapi pada parent pilih ler yang terbaik untuk anak2 anda...
untuk si jejaka lak.. kalau dah parent yang pilih terima lah dengan seikhlasnyer...jangan ler pulak ada niat yang tak baik....

Yanmie 29 January 2009 at 13:18  

ada baiknya jugak parents tlg carikkan..dh tentu parents kenal dan tau jodoh yg mcm mana sesuai utk anaknya..tapi jgn besok2 bercerai berai baru nak salahnkan parents sudah..ehehe..

Mencari Erti Hidup 29 January 2009 at 13:21  

btl kte yanmie 2..mmg la baik..tpi klau de niat tuk tgglkn plhn mak 2 yg xbaiknyer..kesian kat ppuan 2..

Sheikh 29 January 2009 at 13:23  

parent nie jika pilih menantu lelaki nak carix menantu yang ada kapalterbang jea biasanya !

kalau pilih menantu pompuan nak carix macam Johi Chowla jea !

tu yg aku terpaksa chaw dulu tu...

Noorma Ismail 29 January 2009 at 13:54  

Setuju sangat dengan semua alasan yg sheikh beri di atas tu, tapi bila dh kawin, keburukan dan kelemahan pasangan mulalah diungkit, sebabnya? mak yg pilihkan, tp kalo pilih sendiri takleh nk salahkan sesiapa, terima jerlah kekurangan dan kelebihan pasangan... pilih..pilih..jangan tak pilih.(tapi hensome sangat ker orang yang nk memilih tu? dan ada ramai ker calon yg dalam senarai pendek?

Myza Pesona 29 January 2009 at 14:03  

Sheikh macamana ye? Pilihan sendiri ke atau pilihan mak? atau pun termasuk dlm kategori yg di atas? hehehehe!

Sheikh 29 January 2009 at 14:19  

sheikh to alia,

Ha ha ha memang sentiasa panas... topik yg baru keluar dari ketuhar gelombang mikro !

Sheikh 29 January 2009 at 14:22  

sheikh to Yan,

Ok la tu jumpa masa sekolah...
tapi aku nie sekolah pun tak jumpa...
sapa la yang nak aku yang tak sekolah nie ? huk huk huk

Sheikh 29 January 2009 at 14:23  

sheikh to Mencari erti hidup,

Bak kata P.ramlee tu la.. Sumpah Tak Carix Lain..... hehehe

Sheikh 29 January 2009 at 14:27  

Sheikh to Noormala,

Aku nie lawa tiada tapi manis Ada la... tu pun sikit jea

senarai pendek x ada senarai panjang ada...la dapat orang eskimo pun kira boleh la..

Sheikh 29 January 2009 at 14:29  

sheikh to myza pesona,

dulu mak aku nak jodohkan aku dengan Altantuya , nasib baik tak jadi kalau tidak dengan aku aku kena bom... hehehe

MrYusSmile 29 January 2009 at 14:38  

ark..ark..ark...
lawak2...suh mak carikan calon yeee..
entah lah..kemungkinan ye kot..aku pun dh mls nk cari2 dh..sape berminat ngn aku. sila lah ngorat aku..amcm sheikh?? ok tak aku promote diri sndri..??hehhee

Marzalina 29 January 2009 at 15:24  

alala pak sheikh...malas rr nak komen pasal ni..huhuhu...apsal ek? pak sheikh ni suka nyer gamatkan suasana ni ekkk..hehehe...bagi saya kalau mcm ni cam malas ja nak kenal dgn lelaki camni...takmo lah...mintak jgn terkena batang idung sendiri,amin.

KhairiL's 29 January 2009 at 18:03  

panas laa kt sni
apsl yer
hehehe

kalu x padan mcm mn

sonata anak kancil 29 January 2009 at 22:01  

sesape sedang mencari2/tercari2---cari pelan2, ngendap2 sikit...pas tu pelan2 tunjuk kat mak...tak usah2 mintak mak carikan...kesian orang tua tu,lambat2 nanti jumpa la tu...

Tirana 30 January 2009 at 16:46  

Walaupun parent carikan, kalau saya lah, saya nak jugak tengok bakal suami saya...bukan tak percaya pada parents tapi bila dah tengok tentu ada sikit perasaan...tapi kalau tak ada perasaan..hmmm..nampaknya kena minta mak tolak la pinangan lelaki tu..Macam mana nak kawin dengan orang yang kita tak suka..hehehe

mieya 31 January 2009 at 16:15  

kdg2 tu,dh sruh parents carikan...
tp x smua yg dpilih tu bkenan dhati lelaki...

salam ziarah!;)

limaumaniss 1 February 2009 at 10:33  

semalam aku pergi daurah JIM di masjid seberang jaya...salah satu topiknye ialah membina bait muslim..dan yg aku plg ingt pesan ustaz tu jgn la kita duk buat try n error camtuh...kalau ye pun mak yg carikan kite kene gak selidik bekground pompuan tu...bukan main tangkap muat je bile dah frust terus terima pilihan mak......

sbb dari pengalaman kawan aku..pilihan mak x semestinya selalu tepat utk kita...sbb kawan aku ada je yg bercerai 2 thn pas kwen dgn pilihan mak bapak..bukan tu je las2 family dua2 pihak jadi musuh lak pas diorang kwen..smpai dah bercerai....las2 anak depa yg kecik jadi mangsa...hmmm

so....pk pk kan la....ni bukan nk marah...tapi nasihat... piece..

sharamli 1 February 2009 at 12:23  

ooo..ada erk 0rg cmni...

APA KATA LELAKI,WANITA SURUH PARENT CARIKAN JODOH LAK?

muahahaha

Suzi 1 February 2009 at 16:45  

tak salah kalau suruh parents cari kan...org dulu2 kahwin mcm tu apa?? ramai gak hidup bahagia...bercinta lepas kahwin..kurang dosa..hihihi..

limaumaniss 1 February 2009 at 21:56  

to suzi,,

yep...i tak sarankan pon bercinta sebelum kawen...that is out of da topic i think......dan x salah pon kalu parent nk carikan...i pon serahkan perkara ni kt parent utk carikan atas sebab nak elak2 perkara2 dilarang dalam agama tu berlaku sebelum pernikahan...tapi siapa pon pilihan parent kita sendiri kena tapis gak..kenal jugak org tu sebelum kawen..selidik dulu apa yang patot...like i said before...bukan tangkap muat je atas sbb frust....

sory telebeh komen lak...heheh
sile baca tanpa nada beremosi...hehehe..piece..

Related Posts with Thumbnails

Lorem Ipsum

E-mail kan kepada..... sheikh@mytownkajang.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP