Style Makan Orang Pompuan (wajib baca)

Kalau korang tak perhati betul betul, korang tak kan dapat lihat perbezaan style makan orang lelaki dan jugak style makan orang pompuan. Di bawah nie aku perlihatkan sedikit perbezaannya, mula dengan lelaki dulu...

LELAKI style dia begini...
1- Waktu rehat,terus jalan ker tempat makan
2- sampai kedai makan,masuk...
3- Amik pinggan.
4- Amik nasi
5- Amik lauk pas tu amilk air
6- Ke kaunter bayar nasix dan air sekali
7- Makan
8- Habis makan
9- Pergi surau
10- Balik office sambung kerja

PEREMPUAN pulak begini...
1- Waktu lunch, jalan terkedek kedek ke kedai makan
2- Peratikan orang lain waktu jalan, tengok aper yang orang lain pakai
3- Buat ulasan tentang orang yangg diorang tengok tu
4- Sambil jalan betul betulkan tudung,tengok pakaian sendiri pusing pusing lihat belakang sendirix, tengok tengok kasut sendirix
5- Tengok pulak pakaian orang lain terutamanya pakaian yg lebih cantik dari yang dia pakai lalu sambil berkata kata dalam hati (tah la kata apa sebab aku tak dengar...)

6- Sampai kedai makan, jenguk jenguk lauk dulu...
7- Terasa ramai orang carix kedai lain...
8- Jalan lagi Masuk kedai lain pulak sampai puas hati
9- Survey lauk lagi dua tiga minit
10- Cari pinggan amik pinggan tu
11- Belek belek pinggan tu, alamak tak bersih ! Eeee !!! tukar pinggan la pulak !
12- Lap pinggan dgn kertas tisu puas hati senduk nasi
13- cedok sikit sikit jea, campur semua sekali pun masih sikit jea
14- Keluarkan balik nasix tu... terasa teramik banyak la pulak
15- Buang sikit lagi... sebab masih banyak tinggal sejemput pun rasa banyak jugak lagi.
16- Cari pula lauk, survey lagi..sendok sana senduk sini..
17- Amik kuah sikit jea
18- Lihat bekas lain, amik kuah jugak lagi..
19- Jengok lagi,sambil jeling jeling org lain
20- Baru la amik lauk, sambil telan air liur sendiri...
21- Pusing tempat sayur pulak, amik sayurpun sikit jugak selepas tawaf dua tiga kali
22- Ke kaunter bayaran
23- Tengok balik pinggan, bisik dgn kawan 'Alamak banyaknya aku amik..'
24- Berapa ? sambil keluarkan duit
25- Buat isyarat mata dgn kawan sebelah nak gi tau 'mahal'
26- Bukak dompet yang tak berjenama, belek2 celah kad bank, kad nama, celah gambar bakal laki, gambar mak ayah gambar anak sedara.

27- Keluarkan duit, bayar, amik baki duit, tutup dompet amik nasi , carix tempat duduk
28- Dah dapat tempat duduk Alamak kotor la pulak.... carix tempat duduk lain
29- Dah jumpa tempat duduk maka duduk la...
30- Alamak... air tak oder lagi ! haduuuh...
31- Sambil betulkan tudung tinjau tinjau org nak amik oder air
32- Air dah sampai
33- Alaaaa... lupa la pulak sudu garpu !
34- Bangun amik sudu garpu
35- Start makan,
36- Berenti makan jap
37- Bangun gi amik tisu
38- Duduk balik
39- Kesat mulut dengan tisu tadi sebab kuah dah mengalir kat dagu
40- Sambil mengunyah sambil perati orang...
41- Cuit kawan sambil tunjuk dengan mulut, ada pasangan yg tak secocok, laki ensom, bini size XXL

42- Senyum sinis
43- Habis makan
44- Makan Separuh jea
45- Kenyang katanya !
46- Letak sudu
47- Letak garpu
48- Pinggan tolak tepi
49- Borak lagi
50- Katanya di sini makan tak sedap !
51- sambung ngumpat... kali nie pasal member se office, ada jea yg tak kena..
52- Jam 2.00pm balik office amik barang barang make-up
53- Masuk toilet la pulak
54- Tenyeh gincu, tepek bedak sapu ubat ketiak masam
55- Terus jalan ker SURAU
56- Tak jadi gi surau
57- Eh..! Baru teringat minggu nie tak leh semayang, bulan gerhana...
58- Sambil tengok jam tangan, slow jea balik opis nak sambung kerja la konon..
59- Start buat kerja
60- Berenti kejap, periksa hp kalau ada SMS masuk
61- Senyum sorang sorang
62- Balas SMS, kata kat boipren/laki jangan lupa jemput balik nanti
63- Tengok jam tangan,bandingkan jam kat opis kalau kalau jarum jam tak sama
64- Menguap, dah besar mulut baru teringat nak tutup

He he he cukup la tu sampai 64... tu pun dah jauh terlajak aku merepek !
Ha ha ha Aku tulis nie bukan kerana nak kutuk kutuk orang pompuan tau.... tapi kerana sifat kasih pada sesama insan dan menyatakan kasih sayang ku.... he he he kita sama, semuanya sama apa yang ada hanyalah kehidupan !
macam lagu Ramli Sharip tu...

23 Cucuk Satay Tak Habis Makan... Comment Sikit !:

Arif Iskandar 25 December 2008 at 14:17  

amboi..amboi..pak sheikh..bile beri peluang kutuk org pompuan sampai tak cukup nombor yea..macam ade pengalaman je...hehhehehhe...

sonata anak kancil 25 December 2008 at 16:02  

tak semua org pompuan macam ni!sikit2 tu ada betul gak...

aliadijamina 25 December 2008 at 16:48  

sebelum tulis entry ni... sapa agaknya yang pak sheikh usha yer....
bukan semua perempuan macam tu.. kalau saya tak ada masa nak belek orang lain ... sampai kedai makan jer cedok nasik pilih lauk ambik air bayar...

Ummu Solehah Muhammad 25 December 2008 at 18:06  

sebab tu allah jadikan lelaki dan perempuan bukan lelaki dan lelaki, upaya melengkapi..
kalau pompuan pun mcm lelaki, sempoi saja, tiada indahnya dunia :) peace in love

Alam Setia 25 December 2008 at 22:12  

ah ha. aku sokong aku sokong. betul ko tulis

pink_butterfly 26 December 2008 at 00:40  

cess, i object!!

llaki makan tak pakai sudu ke? tak masuk list laki pon ...tapi ada dlm list pmpuan...re

Sheikh 26 December 2008 at 00:58  

Sheikh - Pink Butterfly,
He he aper klass makan pakai sudu, tak leh nak jilat jari, ada rashia ooo jilat jari tak caya, carix dlm kitab kitab hadis hehe !

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) 26 December 2008 at 01:25  

nak tambah pasal lelaki

pas makan isap rokok..
klu jenis yg teruk tu leh sampai 2 3 batang..
borak dgn kengkawan gak..
usha awek lalu tepi jalan hehehe..
ada gak ngumpat..hal bos ke hehe...
korek idung plak lepas tu kuikuikui..
lepas tu g tandas uk uk
baru g solat

mmg tak semua tapi tak semua gak pompuan gitu tau...

jgn marah saje gurau hehehe...

Suzi 26 December 2008 at 05:39  

sokong nrina tu...hihihi....
ada betul gak yg disenarai tu...sbb rasanya perempuan ni lebih teliti kot...

MrYusSmile 26 December 2008 at 09:52  

pompuan mmg mcm tu bro, aku pun penat nk memikir mcm na nk buang sifat diorang,huhu..
xpe..dari kita dpt lihat...lelaki sempoi n simple.
hahaha.

Ietams 26 December 2008 at 10:39  

amboi kemain lagi ngutuk yer..

afizah 26 December 2008 at 16:37  

setujuk.... hahahaa...
walaupun i ni prmpn.. tapi i have to agree..
haha... tapi, i tak 100% mcm u tulis tu.. heee..... :)

Sheikh 26 December 2008 at 22:04  

Sheikh - Afizah

Ha ha ha aku tulis nie bukan kerana nak kutuk2 tau.... tapi kerana sifat kasih pada sesama insan dan menyatakan kasih sayang ku.... hehe kita sama, semuanya sama apa yang ada hanyalah kehidupan !

macam lagu Ramli Sharip tu...

reena 27 December 2008 at 20:32  

org yg tukg ckp nih.. pon mesti lmbt gak msk opis time lunch nih... yela... lame btol nak peratikan org pompuan tuh abis mkn...

lemangcute@chah 28 December 2008 at 00:24  

heheh..
amboiiii pk sheikh...

nengok dah banyak comment topik nihhhh...panazzz..hehehe

lemang... waktu lunch..tepon mc'd....15 minit order.. sampai.. masih berasap...hehehehe..

Tihara 29 December 2008 at 19:10  

perempuan ni lebih prihatin kan.kan kan

Faizal_Perlis 1 January 2009 at 16:34  

yes that right....pendedahan yang cukup berani...

ARIFFDA 16 January 2009 at 14:10  

tertarik kat n3 nie...bila baca, baru rasa nak belek2 diri sendiri...

Redynne 22 January 2009 at 11:42  

kekeke..
X aci betul la.. lelaki 10 je.. pompuan smpai 64 step..

Pak sheikh x leh jadik judge ni..x fair.

hehehe(i gelak x habis uuu..)

eLyaNiE 12 February 2009 at 16:14  

salam..amboi...komain ye asyik mengutuk org perempuan...

mmg kdg2 ape yg disebut 2 ade btlnye...tp cube la tink +ve kt org pompuan sikit...

kalau nk di ikut kn sy boleh tulis brp byk lg lelaki lebih truk dr pompuan...

ingat la wahai kawan ku...

hawa dijadikan dari rusuk kiri adam,
bkn dr kaki utk dijadikan alas,
bkn juga dr kpl utk dijunjung,
dkt dgn lengan utk dilindungi,
dkt di hati utk disayangi...
renung-renungkan..

sebelum mengomen 2 fikir2 kn dulu xelok mengutuk makhluk Allah... berdosa...

jadikan ia tauladan,....

Tirai Hidup 2 March 2009 at 14:20  

I suka makan ikan keli
kalau ada tibai ygbesar..
nasi sikit je
lepas tu order sirap limau kasi lemak kuar..

suka tgk telah org je..tapi x ngumpat...seronok perati suasana terutama kat station bas..macmmacam gaya org..

Related Posts with Thumbnails

Lorem Ipsum

E-mail kan kepada..... sheikh@mytownkajang.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP