Korang dah tua ke belum?

Nak tahu korang dah tua ke belum...mai baca nih!!!..kalau ada lebih 5 ciri2 kat bawah ni... maknanya korang dah tua le tuh... tapi nie bukan pendapat aku, ini pendapat orang yang terdahulu aku cuma copy and paste jea



1. Dulu,kalau nak membaca... dari jauh pun boleh baca.Sekarang dekat-dekat tak nampak... kena jauh-jauh sikit.

2. Dulu, masa tidur menghadap muka bini rapat rapat, sekarang, berlaga punggung saje... itu pun dah kira rapat sangat dah tu...

3. Dulu,mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi ( dalam kereta ke,handbag ke..),sekarang, bawa juga... tapi minyak angin la...

4. Dulu masa nak keluar rumah siap sikat rambut lagi... sekarang, pakai topi jea, sebab dah berdahi profesor

5. Dulu,kalau nak kemana-mana,sanggup tunggu bini sampai sejam iron tudung... Sekarang, "Alah... you pakai yang "wrinkle free" tu je la... .!" ( dalam hati... macam la ada orang nak tengok dia... ishh ! Malam tadi tak mau nak gosok... lembab betul...)

6. Dulu sanggup jalan berbatu-batu teman bini shopping,sekarang... tunggu dalam kereta jer. Kejap-kejap SMS... "Lama lagi ker?" "Apa aje yang di cari nie... hah ?"

7. Dulu,hebat...sebulan paling kurang 15 kali tolak seminggu... sekarang, kalau dapat 12 bulan sekali pun kira hebat juge...

8. Dulu, waktu menunggu pun dah keras... sekarang,jenuh menunggu nak keras...

9. Dulu, isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh,suruh buke... jangan pakai apa-apa. Sekarang, isteri nak tidur pakai kemban pun kena suruh buke juga... ."pakai baju yang senonoh sikit tak boleh ker... ?

Apa pun pendapat di atas hanyalah cuma pendapat yang tiada nas dan dalil. Anda berhak untuk percaya atau tidak percaya dengan pendapat ini dan ia juga tiada kena mengena pada yang hidup atau yang sudah mati... he he !

18 Cucuk Satay Tak Habis Makan... Comment Sikit !:

Cik Anie 31 December 2008 at 14:25  

ermm.dah tua la...tapi mcm baru jer sambut birthday ke 21..geh..geh..geh

~Eila @ Along~ 31 December 2008 at 15:38  

tua dahh..umo pun dah lewat 20an..hehe

Tihara 31 December 2008 at 23:55  

Tua pada umo..hati tetap muda..

MrYusSmile 1 January 2009 at 03:48  

aku tak ngaku tua..aku blom kawin lg...x ada kena mengena dgn kehidupan ini..dusta..dusta..hahah
caya lah bro...best siut baca, tp aku msh kuat lg..wakakaka

reena 1 January 2009 at 12:26  

owhhh... dari dulu smpi skrg... maintain... *ahaks*

28?? hmm.. still ok lagik per....

Sheikh 1 January 2009 at 13:38  

sheikh - Cik Anie

ok la jika rasa macam 21,
aku pulak rasa macam baru datang baligh... hehe

Sheikh 1 January 2009 at 13:44  

Sheih - Eila@Along,

Lewat 20 ? lewat berapa banyak ? lewat 20 jugak ker ? hehe

tapi masih x terlewat jika boleh masuk uji bakat Malaysian Idol !hehe

Sheikh 1 January 2009 at 13:51  

Sheikh - Tihara.

Tua pada umur ok
hati tetap muda pun masih ok lagi..
asalkan masak dalam pertimbangan !
hehe

Sheikh 1 January 2009 at 13:57  

Sheikh - MrYusSmile,

He he tak berdosa jika x mengaku tua,
Tapi kad pengenalan x pernah menipu kan ?

Belum kawin suruh Mak carix kan he he he !

Sheikh 1 January 2009 at 13:59  

Sheikh - reena,

Body boleh maintain, tapi umo tak boleh maintain, jika tahun nie 28 tahun depan 29... hehehe !

Faizal_Perlis 1 January 2009 at 16:32  

selamat aku tak tua lagi......huhuhu

PLBD DUNGUN 1 January 2009 at 18:20  

Hah....tertawa sendiri...lawak juga abang kita ni....!!

Orang lelaki dah tua tapi masih berhati muda, banyak kita jumpa kat mana2 pun.

Kalau dah tua sangat kita jumpa kat masjid2 atau surau almaklumlah tak lama lagi nak pergi tak kembali.

Saya dan kita semua akan pergi jua kesana dan tak akan kembali kerana mungkin ada kebahagian dan keseksaan yang bakal menunggu.

sonata anak kancil 1 January 2009 at 23:26  

sonata sudah tua...tapi tak terasa tua pun!!!Hati kata muda....masih maintain!!!

Tirana 2 January 2009 at 17:57  

Hehehehe..macam tu rupanya nak tahu samada kita tua ke tidak...

Krasz bAtu 2 January 2009 at 18:25  

terasa la diri ni dah tua... nak tambah skit lagi jer...
"Dulu radio Era jadik pilihan sekarang ni radio Sinar pulak menjadi pilihan " huhuhuhuuuu

@LiYaNNuaR 4 January 2009 at 14:50  

tua sering ngejor kita... hahaha... ape pun... stuju pd Tihara...

Myza Pesona 8 January 2009 at 11:25  

Ada orang umonya tua, tapi hati muda!
Ada orang yang umonya muda, tapi hati dah tua,
Ada jugak yang umonya muda, tapi rupa mcam dah tua,
Dan ada jugak yang dah berumo, tapi rupa muda!

Anda yang mana satu?

Sheikh 9 January 2009 at 10:15  

Aku nie...
nak kata muda , tak la muda sangat
nak kata tua , tak la tua sangat
Tapi kalau nak kata manis , itu memang tepat hehe !

jangan kencing manis sudah la...!

Related Posts with Thumbnails

Lorem Ipsum

E-mail kan kepada..... sheikh@mytownkajang.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP