Andai Kata Laki Korang

Andai kata Laki atau kawan jantan korang tiba tiba jea cakap macam nie, "Jika ada lelaki yang lebih sempurna, kaya dan hebat dari saya yang inginkan awak atau nak kahwin dengan awak, terimalah dia... agar hidup awak lebih bahagia nanti..."


Adakah ini bermakna...
a) dier nak tinggalkan awek tu atau laki korang nak kata good bye atau selamat tinggal...
b) dier sangat sayang kat korang, dan rela lepaskan korang untuk hidup bahagia sbb dier tak upaya nak bagi apa...
c) dier saja nak test korang, tengok perepuan macam korang tu materialistik ker haper
d) dier saja nak main main... gurau gurau !
Agak agak apa sebenarnyer maksud dier...

17 Cucuk Satay Tak Habis Makan... Comment Sikit !:

ras-adieza 13 November 2008 at 23:13  

wujud ker lelaki camtu? Rasanya susah nak dapat siap main offer lak. Pak Sheikh sanggup ke nak bertanya camtu? Kalau boleh biarlah jangan diberi pilihan macam tu, setia pada yang satu.

pink_butterfly 13 November 2008 at 23:57  

sy rasa maybe sbb dia nak carik alasan nak say gudbye..sbb if dia ckp cm2, msti girl tu akn fkr dat bf dia tu x syg dia sgt...akn timbul pertikaian,then gaduh2...pastu sng la dat boy nak say gudbye atas alasan...tak serasi...huhh, menci owg camni!

pink_butterfly 13 November 2008 at 23:58  

oh ya, apa mksd en.sheikh dat both blog sy ada ayat2...ayat2 pe?ayat2 chenta ek?hahaha...

Tirai Hidup 14 November 2008 at 01:02  

pak sheikh nak cakap macam tu ke kat lawa???hahhahahha
Sah lawa tadah padang bola Sekolag tamil huhuhu.....gurau la pak sheikh!! ni dah tunjuk batang hidung...hahhaha

Tirai Hidup 14 November 2008 at 01:04  

hahahha sekolah Tamil...reference to kesilapan yg silap tadi

Sheikh 14 November 2008 at 07:47  

Sheikh-Ras: Lelaki atau jantan gini nak kata ader,macam tak ader... nak kata tak ader macam ada...

anggap la jantan begini dah nak start mengada-ngada !

umi_e 14 November 2008 at 07:47  

Kalau camtulah kata-katanya... Bagi sayalah...

i. lelaki itu cuba menguji si wanita.

ii. lelaki itu memberikan hint kepada wanita itu bahawa dia 'dah tak mau' atau 'dah tawar hati'

* Pandai2lah mengambil kesimpulan daripada kata-kata seperti itu dengan melihat kepada tindakan dan perasaan yang ditunjukkannya ;)

Sheikh 14 November 2008 at 07:58  

sheikh-Pink_butterfly: Lelaki atau jantan nie memang ada seribu satu macam alasan bila dia dah start buat perangai...

Tapi wajar la dia kata gitu disebabkan mungkin betina dia jugak ngada ngada gatal nak ngikut jantan lain.... hehe

lain kali carix cowok macam Sheikh, err.. bukan Sheikh tapi macam Sheikh... hehe !

Sheikh 14 November 2008 at 08:08  

Sheikh-Tirai hidup Lawa:Jika Lawa tadah kan Padang Bola aku nak ajak Lawa nyanyi nyanyi kat padang tu sambil roling roling seluruh padang dengan lagu Dunia kuch chubie nahi,Del to pagal hey, sanggam ker bobby ker... hehe

Sheikh 14 November 2008 at 08:12  

Sheikh-Umi_e: Kata orang dolu dolu...
Manis jangan terus di telan,pahit jangan terus di buang...maksud dia apa hah ? hehe

Suzi 14 November 2008 at 08:21  

semua andaian tu blh jadi betul...kalau saya rasanya mesti fikir negatif dulu hihihi

Tirana 14 November 2008 at 08:34  

Salam sheikh..

Bagi saya lelaki itu lelaki yang penakut..hehehe.. Walau apa saja niat dia berkata begitu..dia memang penakut... Takut nak beterus-terang. Kalau nak say good bye, katakan saja berterus-terang, tak payah nak bagi hint..Kalau sayang, kata aje sayang dan berusaha untuk membahagiakan kita bukan dgn serah kita kat orang lain. Kalau nak tengok samada kita ni meterialistik ke tidak, bukan dengan pertanyaan begitu sebab jawapan yang di dapati mungkin jawapan yang tidak ikhlas dari kita.. Kalau nak main-main atau gurau-gurau, lelaki penakut aje yang bergurau macam tu..takut mak we tinggalkan dia sebelum dia buka mulut kata dia rela..nak tunjuk ego la tu...hehehe

Sheikh 14 November 2008 at 09:05  

Sheikh-Suzi:Kita hanya boleh berfikir sahingga habis fikir...
Tiada lagi fikir setelah otak jem ! he he he

Sheikh 14 November 2008 at 09:14  

Sheikh-Tirana:Lelaki hanya boleh jadi 2 benda jea pertama jadi jantan kedua jadi pondan/maknyah

Bila jadix jantan hidung dia bertukar jadix hidung belang

Bila jadi pondan/maknyah pulak dia selalu kata " auuu ! I tak kuasa uuu.."

pink_butterfly 14 November 2008 at 12:04  

anda telah ditag..sila rujuk ke blog sy..hek3...time kasih...

aKula 14 November 2008 at 12:24  

Ya pak sheikh's mmg tak dinafikan mmg ramai 0rg camtu... and byk andaian yg bleh dibuat. ape pn dependslah pd empunye diri yg berkate sedemikian..ape maksud dia ckp mcm tu. Dah2 j0m kite p tanye reramai kt 0rg2 yg berkate mcm tu.. huhuhuuu

pink_butterfly 15 November 2008 at 21:36  

hai..ada award utk awk...sila amik kt blog sy,k..=p

Related Posts with Thumbnails

Lorem Ipsum

E-mail kan kepada..... sheikh@mytownkajang.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP