Sheikh... Ramadhan dan Kehilangan


Sebuah Desk-top dan sebijix Kumputer Riba seorang blogger telah kembali ke rahmatullah pada petang rabu bersamaan 17-9-08 yang lalu sejurus sebelum umat islam berbuka puasa, pemergian ini di iringi bersama photo-photo dan file-file sulit yang berprofile tinggi.

Bagaimanapun ketika dihubungi pemilik komputer berkenaan yang juga seorang blogger kecil-kecilan iaitu Sheikh Mohd Azmie Sheikh Mustaffa(gambar)dipetik sebagai berkata, tiada file file hubungan sulit yang anda boleh temui... menurut beliau lagi, beliau tiadak pernah ada sebarang hubungan sulit sahingga ini, bahkan sangat tidak gemar pada yang sulit-sulit.

Belum reda dengan kesedihan itu, sekali lagi beliau dikejutkan dengan berita yang menyayat hati kali ini Komputer Riba nya pula pulang menemui Yang Maha Pencipta bersamaan pada hari khamis 18-9-08 juga pada sebelah petang selepas menunaikan fardu asar.

Dengan kejadian ini beliau dijangka merayakan e'dulfitri kali ini secara lebih sedarhana dan berjimat cermat, happy tetap happy... semestinya tidak seperti ayam berak kapur !

Bagaimanapun kemungkinan beliau dijangka akan kembali berblogging setelah dapat menemui pengganti yang baru seawal-awalnya selepas umat islam menyambut Shawal yang bakal menjelang nanti...

Di mana kan ku cari ganti... serupa dengan mu....

6 Cucuk Satay Tak Habis Makan... Comment Sikit !:

azza_irah 21 September 2008 at 13:22  

adehh pak sheikh..awt sebenonya...

Kamsiah 21 September 2008 at 13:39  

al fatihah..:)
nnt kutip duit raya ,dari rumah ke rumah ya sheikh..
beli yg baru punya....jgn beli cap ayam lagi tau..cap gajah ka,singa ka..baru power..

~Cinta Milo Ais~ 21 September 2008 at 15:43  

ishk3 sedeynya...sob sob sob...takziah ye pak sheikh..semoga tabah menghadapi ujian ini

lemangcute@chah 24 September 2008 at 10:15  

lah puloks.. kene curi ker..ker kene virus.. anyway... barang yang lepas jangan dikenang..kenangla barang-barang baru...insyallah... :)

kamar hati 26 September 2008 at 15:29  

selamat hari raya...
maaf zahir batin...
semoga ceria sentiasa... (",)

arryani 20 October 2008 at 15:55  

Waaaaa sedihnye....Aku bkn boleh ada berita2 kehilangan mcm ni.....

Sian la ko Pak sheikh....Lain kali beli la cap kipas udang ke, cap yusop Taiyop ke, ada gak brand.....

Related Posts with Thumbnails

Lorem Ipsum

E-mail kan kepada..... sheikh@mytownkajang.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP