TNB Arahkan Pakai Lilin

Sepasang pengantin yang baru berkahwin pada suatu malam si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata,"ayang, period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita kena gi check kat doktor."
Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk tidak memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gumbira ini sehingga ianya benar2 pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana terdapat tunggakkan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka. Pegawai TNB tu pun berkata "ini rumah En.Mahpus ker?" "iya, saya ni isterinya. ada apa encik" Pegawai TNB tu pun berkata, "Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak boleh tunggu ni, nanti boss saya marah."

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB tu. "APA...? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat ? "Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab "ala puan, ini kan zaman IT, semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online"Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut. APA...?! Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu...?"

Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan Relek puan, puan ni baru lewat sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan" Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata,nanti saya bincang dengan suami saya.. lalu pegawai TNB tu pun beredar dari situ..

Keesokkan harinya, selepas si Mahpus ini di beritahu oleh isterinya, dia pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg berdekatan, Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia pun memekik seraya berkata Apa korang ni..? isteri saya sebulan lewat pun nak heboh2 ke dalam internet, awak ni semua yg berkeluarga tak pernah lewat sebulan ker? bisness apa korang buat nie ? nak kena saman...? hah !

Lalu pegawai yg datang kerumah si Mahphus ni mententeramkan keadaan."sabar encik sabar!
Encik tak perlu susah, untuk settle perkara nie encik bayar jea.. Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si Mahpus menjadi berang. APA ? nak bayar korang? belaaa laaa.."
Lalu pegawai TNB tu pun berkata.. "kalau macam tu...
Kami terpaksa la potong encik punya... Potong...? biar betul.... abih bini aku nak nak pakai apa...? Pegawai TNB tu pun berkata...nampak gayanye...
ISTERI ENCIK KENA PAKAI LILIN LA...."

0 Cucuk Satay Tak Habis Makan... Comment Sikit !:

Related Posts with Thumbnails

Lorem Ipsum

E-mail kan kepada..... sheikh@mytownkajang.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP