Korang dah tua ke belum?

Nak tahu korang dah tua ke belum...mai baca nih!!!..kalau ada lebih 5 ciri2 kat bawah ni... maknanya korang dah tua le tuh... tapi nie bukan pendapat aku, ini pendapat orang yang terdahulu aku cuma copy and paste jea



1. Dulu,kalau nak membaca... dari jauh pun boleh baca.Sekarang dekat-dekat tak nampak... kena jauh-jauh sikit.

2. Dulu, masa tidur menghadap muka bini rapat rapat, sekarang, berlaga punggung saje... itu pun dah kira rapat sangat dah tu...

3. Dulu,mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi ( dalam kereta ke,handbag ke..),sekarang, bawa juga... tapi minyak angin la...

4. Dulu masa nak keluar rumah siap sikat rambut lagi... sekarang, pakai topi jea, sebab dah berdahi profesor

5. Dulu,kalau nak kemana-mana,sanggup tunggu bini sampai sejam iron tudung... Sekarang, "Alah... you pakai yang "wrinkle free" tu je la... .!" ( dalam hati... macam la ada orang nak tengok dia... ishh ! Malam tadi tak mau nak gosok... lembab betul...)

6. Dulu sanggup jalan berbatu-batu teman bini shopping,sekarang... tunggu dalam kereta jer. Kejap-kejap SMS... "Lama lagi ker?" "Apa aje yang di cari nie... hah ?"

7. Dulu,hebat...sebulan paling kurang 15 kali tolak seminggu... sekarang, kalau dapat 12 bulan sekali pun kira hebat juge...

8. Dulu, waktu menunggu pun dah keras... sekarang,jenuh menunggu nak keras...

9. Dulu, isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh,suruh buke... jangan pakai apa-apa. Sekarang, isteri nak tidur pakai kemban pun kena suruh buke juga... ."pakai baju yang senonoh sikit tak boleh ker... ?

Apa pun pendapat di atas hanyalah cuma pendapat yang tiada nas dan dalil. Anda berhak untuk percaya atau tidak percaya dengan pendapat ini dan ia juga tiada kena mengena pada yang hidup atau yang sudah mati... he he !

Read more...

Jawapan Tag dari Kayrull

Lama dah aku peram tag dari Kayrull nie, bukan aku lupa tapi aku saja jea lewatkan sikit sebabnya tak lama sebelum tag nie dia bagi aku, terasa aku baru jea jawab tag yg pertama dari dia, Apapun
terima kasih aku ucapkan untuk Kayrull, sorry kerana peram agak lama... !

1.What the last original cd you bought?
MADAGASCAR2

2.Do you easily get boring with your old clothes and often buy new one?
yES

3.How do you protect your privacy and not being too familiar?
NOT NECESSARY TO DO SO

4.Rihanna or Britney?
NO ,NOT AT ALL

5.What if there's people get jealous of you?
THERE'S NOTHING TO BE JEALOUS I AM JUST LIKE OTHER ORDINARY PEOPLE

6.What do you think of young kids like Miley Cyrus and Lindsay get fame too early?
I DON'T THINK IT'S IMPORTANT TO ME AT ALL ... NOT AT ALL ! SORRY

7.Are you like to SHOW OFF to other people?
SHOW WHAT ? MY HOT STUFF...? hE hE

8.What do you think about football?
yEA BAGUS BUT NOT AMERICAN FOOTBALL

9..If you're a A-list superstar,will you demand?
mESTILA OF COURSE... WHAT ELSE ?

10.What you do if someone write nasty things about you on public toilet wall?
MAKE SURE WITH MY PHONE NUMBER AND DON'T FORGET MY WEB SITE TOO.. HEHE

11.Will you get histeria if your cousin try to steal your bf/gf?
NGAK APA APA DONG, BISA CARI CEWEK YANG LAIN LO...

12.Besides fs,what website do you invite?
HARAKAH ON LINE

13.What is your handphone number?
999

14.What you afraid in your life?
MAIN API

15.Why you afraid of it?
PANAS !

I AM NOT GONNA TAG SESIAPA... NO NO NOT THIS TIME !

Read more...

Style Makan Orang Pompuan (wajib baca)

Kalau korang tak perhati betul betul, korang tak kan dapat lihat perbezaan style makan orang lelaki dan jugak style makan orang pompuan. Di bawah nie aku perlihatkan sedikit perbezaannya, mula dengan lelaki dulu...

LELAKI style dia begini...
1- Waktu rehat,terus jalan ker tempat makan
2- sampai kedai makan,masuk...
3- Amik pinggan.
4- Amik nasi
5- Amik lauk pas tu amilk air
6- Ke kaunter bayar nasix dan air sekali
7- Makan
8- Habis makan
9- Pergi surau
10- Balik office sambung kerja

PEREMPUAN pulak begini...
1- Waktu lunch, jalan terkedek kedek ke kedai makan
2- Peratikan orang lain waktu jalan, tengok aper yang orang lain pakai
3- Buat ulasan tentang orang yangg diorang tengok tu
4- Sambil jalan betul betulkan tudung,tengok pakaian sendiri pusing pusing lihat belakang sendirix, tengok tengok kasut sendirix
5- Tengok pulak pakaian orang lain terutamanya pakaian yg lebih cantik dari yang dia pakai lalu sambil berkata kata dalam hati (tah la kata apa sebab aku tak dengar...)

6- Sampai kedai makan, jenguk jenguk lauk dulu...
7- Terasa ramai orang carix kedai lain...
8- Jalan lagi Masuk kedai lain pulak sampai puas hati
9- Survey lauk lagi dua tiga minit
10- Cari pinggan amik pinggan tu
11- Belek belek pinggan tu, alamak tak bersih ! Eeee !!! tukar pinggan la pulak !
12- Lap pinggan dgn kertas tisu puas hati senduk nasi
13- cedok sikit sikit jea, campur semua sekali pun masih sikit jea
14- Keluarkan balik nasix tu... terasa teramik banyak la pulak
15- Buang sikit lagi... sebab masih banyak tinggal sejemput pun rasa banyak jugak lagi.
16- Cari pula lauk, survey lagi..sendok sana senduk sini..
17- Amik kuah sikit jea
18- Lihat bekas lain, amik kuah jugak lagi..
19- Jengok lagi,sambil jeling jeling org lain
20- Baru la amik lauk, sambil telan air liur sendiri...
21- Pusing tempat sayur pulak, amik sayurpun sikit jugak selepas tawaf dua tiga kali
22- Ke kaunter bayaran
23- Tengok balik pinggan, bisik dgn kawan 'Alamak banyaknya aku amik..'
24- Berapa ? sambil keluarkan duit
25- Buat isyarat mata dgn kawan sebelah nak gi tau 'mahal'
26- Bukak dompet yang tak berjenama, belek2 celah kad bank, kad nama, celah gambar bakal laki, gambar mak ayah gambar anak sedara.

27- Keluarkan duit, bayar, amik baki duit, tutup dompet amik nasi , carix tempat duduk
28- Dah dapat tempat duduk Alamak kotor la pulak.... carix tempat duduk lain
29- Dah jumpa tempat duduk maka duduk la...
30- Alamak... air tak oder lagi ! haduuuh...
31- Sambil betulkan tudung tinjau tinjau org nak amik oder air
32- Air dah sampai
33- Alaaaa... lupa la pulak sudu garpu !
34- Bangun amik sudu garpu
35- Start makan,
36- Berenti makan jap
37- Bangun gi amik tisu
38- Duduk balik
39- Kesat mulut dengan tisu tadi sebab kuah dah mengalir kat dagu
40- Sambil mengunyah sambil perati orang...
41- Cuit kawan sambil tunjuk dengan mulut, ada pasangan yg tak secocok, laki ensom, bini size XXL

42- Senyum sinis
43- Habis makan
44- Makan Separuh jea
45- Kenyang katanya !
46- Letak sudu
47- Letak garpu
48- Pinggan tolak tepi
49- Borak lagi
50- Katanya di sini makan tak sedap !
51- sambung ngumpat... kali nie pasal member se office, ada jea yg tak kena..
52- Jam 2.00pm balik office amik barang barang make-up
53- Masuk toilet la pulak
54- Tenyeh gincu, tepek bedak sapu ubat ketiak masam
55- Terus jalan ker SURAU
56- Tak jadi gi surau
57- Eh..! Baru teringat minggu nie tak leh semayang, bulan gerhana...
58- Sambil tengok jam tangan, slow jea balik opis nak sambung kerja la konon..
59- Start buat kerja
60- Berenti kejap, periksa hp kalau ada SMS masuk
61- Senyum sorang sorang
62- Balas SMS, kata kat boipren/laki jangan lupa jemput balik nanti
63- Tengok jam tangan,bandingkan jam kat opis kalau kalau jarum jam tak sama
64- Menguap, dah besar mulut baru teringat nak tutup

He he he cukup la tu sampai 64... tu pun dah jauh terlajak aku merepek !
Ha ha ha Aku tulis nie bukan kerana nak kutuk kutuk orang pompuan tau.... tapi kerana sifat kasih pada sesama insan dan menyatakan kasih sayang ku.... he he he kita sama, semuanya sama apa yang ada hanyalah kehidupan !
macam lagu Ramli Sharip tu...

Read more...

Lagi Award Dari Tirana

Emmm..., setelah terkilan dengan terlepasnyer Rita Rude aku diberikan award oleh Tirana The Best Blogging Buddy, kepada Tirana aku ucapkan bebanyak terima kasih kerana pemberian ini semuga anda sentiasa dirahmati Allah selalu. Di harapkan juga semoga dengan pemberian ini aku tidak lagi merasa terkilan dengan terlepasnya Rita Rude... lepas nie terpaksa la aku try impit Rozita Cik Wan pula... ! hehe

Kepada Tirana Terima Kasih sekali lagi !

Read more...

Aku pun Terkilan





Bukan kerana kau nikah di Thailand.Bukan kerana kau pilih lelaki tu jadix laki kau, sebabnyer kau kawin tak habaq mai kat aku... tu jea yang aku bengang ! Tapi kalau kau pilih aku pun o.k gak tak dea siapa yang terkilan... tak gitu ? hehe

Read more...

Tobat Aku Tak Nak Sunat Lagi !

video

Upah 10,000 pun suruh aku sunat sekali lagi aku tak nak sakit wooo..!

Read more...

Bagaimana Lelaki Idaman Anda ?




Bagaimana Lelaki Idaman Anda


pandai memasak

pandai merayu
pandai berkata-kata
pandai mencari wang
pandai membelai
pandai agama
pandai bertolak ansur
pandai bergurau
hebat di ranjang
lain-lain..sila nyatakan...
atau macam aku nie ker ?

Read more...

Ibadah Korban Di Tempat Aku


Hujan sejak awal pagi, namun kemeriahan tetap dirasai seperti tahun tahun yang lalu Ibadah Korban tetap dimulakan pada jam 9.45 pagi. Tahun ini sebanyak lapan ekor lembu dikorbankan
Pak Uda , Pak Din dan remaja berpadu tenaga membelasah daging sembelihan
Kerja kerja membungkus sebelum daging diagih agih kepada penduduk tempatan
Tulang tulang dipotong mengunakan mesin, lapan ekor woooo... mana boleh pakai kapak ! Macam biasa la... sup tulang la apa lagi ?
Sup tulang sedang dimasak untuk dinikmati oeh semua yang hadir...,
macam nie la tiap tiap tahun


Read more...

Celah Kangkangnya Tertusuk



ALOR STAR: “Saya menjerit kesakitan sambil berkali-kali minta mereka (rakan-rakan) cabut kayu itu kerana tengok banyak darah mengalir, tapi tak siapa pun berani.” Begitulah kata Mohd Zain Hamid, 48, ketika menceritakan detik cemas apabila sebatang kayu patah sepanjang kira-kira satu meter tertusuk sedalam kira-kira 10 sentimeter pada kerandut telurnya dalam kejadian di Kampung Batu 17, Jalan Alor Star-Sungai Petani di sini.

Dalam kejadian kira-kira jam 6.30 petang kelmarin, Mohd Zain serta beberapa rakan sedang membantu anak saudaranya menurunkan sebuah jentera pembajak dari atas sebuah lori di kawasan rumahnya. Pesawah itu berkata, sebelum kejadian, mereka menghidupkan enjin jentera pembajak bagi memudahkan ia dibawa turun dari lori berkenaan.

Bagaimanapun, katanya, sebelum sempat ia dikawal sepenuhnya, jentera berkenaan tiba-tiba menggelungsur dari atas lori menyebabkan mereka cemas. “Saya dan dua lagi rakan yang ketika itu berada berhampiran lori terus mengelak, namun kayu yang diletakkan pada bahagian tayar jentera itu tiba-tiba patah, sebelum terpelanting dan menusuk bahagian kemaluan saya.

“Pada ketika itu, saya menjerit kesakitan dan melihat seluar berlumuran darah lalu menyuruh mereka mencabut kayu yang tertusuk itu tapi mereka tak berani. “Saya percaya mereka tak mahu mengambil risiko berikutan bahagian yang tercedera itu terlalu sensitif,” katanya ketika ditemui di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini, malam kelmarin.

Dia kemudian dikejarkan ke HSB kira-kira 30 kilometer dari tempat kejadian dengan kereta oleh beberapa rakannya. Katanya, ketika dalam perjalanan, dia terpaksa memegang kayu yang tertusuk sedalam kira-kira 10 sentimeter di bahagian kelangkangnya dan hanya mampu melihat darah mengalir tanpa henti sambil ditenangkan rakan.

“Perjalanan ke hospital dirasakan saat paling menyeksakan. Saya rasa perjalanan itu terlalu jauh dan hanya mampu berdoa supaya segera tiba di hospital,” katanya. Difahamkan, kayu berkenaan diletakkan pada bahagian tayar sebagai ‘laluan’ untuk memudahkan jentera itu diturunkan dari lori berkenaan. Mohd Zain yang dirawat sebagai pesakit luar terpaksa menerima 10 jahitan akibat luka di tempat sulitnya.

Katanya, dia akan menyimpan kayu itu untuk dijadikan bukti kenangan pahit yang dialaminya kerana menusuk kemaluannya.

WAAAAAA..... tertikam kat telo ... kalaulah korang kat sini kena mcm tu....

Read more...

Wei... dapat lagi Kamsiah Kasix !

KAN aku dah cakap dulu , tiap kali Kamsiah dapat aper aper biasanyer dia mesti pass kat aku punyer...! banyak dia bagi aku kali nie, tapi aku amik satu jea la... segan la nak amik banyak banyak ! Mana la tau lain kali bila dia dapat aper aper dia tak nak pass lagi kat aku, rugi la kan ? he he he...

Minggu lepas masa aku lepak lepak kat Utara teringat kat dia... aku bayangkan kalau aku singgah kat umah dia tentu dia masak power powewr punyer ! Korang mana tau Kamsiah nie pandai masak wooo... setakat masak untuk lima puluh orang selamber jea dia..!

Wei ! gua cakap lu kalau korang gi Kulim jangan luper singgah umah dia, sah korang dapat makan kaw kaw punyer kurang2 pun Mee Howliaw...! tapi untuk bloger pompuan jea tau yang boleh masuk umah dia. Bloger lelaki tunggu kat luar pagar, jangan banyak soal ! hehe . Lagi satu jangan nak ngorat anak dara dia, satnie tak pasal pasal kena pelangkong dengan abang dia, heyyy... aku tak jamin !

Eh aku nie melalut pulak... apa pun terima kasih sekali lagi untuk Kamsiah yang baik hati semoga bahagia selalu di samping keluarga tersayang, Salam !

Read more...

Destini - Dato Sheikh



Aku tak tau sama ada korang pernah dengar lagu nie ker tidak... ? tapi aku percaya sangat korang memang lagsung tak pernah dengar lagu nie, haku pun cuma pernah denger sekali dua jea tu pun masa aku zaman sekolah dulu dah berpuluh tahun dah... masa tu style lagu nie dianggap sebagai yang terbaru la masa tu dalam industri muzik... dikatakan memang sukar nak memikat telinga pendengar, memang tak popular pun lagu nie... hehe ! Yang menjadi masalah nya aku pulak suker lagu nie...

Antara perkataan yang disebut dlm lirik lagu nie ialah

Manusia itu sama saja
Janganlah kita salah sangka
walau kita orang berada
Usah kita beza membeza
Corak hidup tak mesti serupa
Ada orang miskin ada orang kaya
Rahsia nikmat hidup bahgia
Dalam hati suci
Tersisip cahaya

lirik yang lain tu kalau korang sanggup dengar korang dengar la....
aku tak paksa

Read more...

Jawapan Tag dari Keroll

Salam kali nie aku tunaikan permintaan si Keroll - Aku mula kenal Keroll nie masa baca pasal kucing di post entry dia so kalau korang yg suker kucing tu cuba2 mengendap blog dia..... OK la Keroll aku cuba jawab TAG yang hang bagi...

What if your ex said these to you
?

1. Hi how are ya?
ALHAMDULILLAH

2. Hey! You wanna go to the mall?!
APER SAL? NAK AJAK AKU KER ? CARIX TEMPAT MAKAN JEA LA..

3.I LOVE U..
I LOV U ? APER TU... MERE MUHABAT ker ?

4.DO u want some cookies?
BOLEH JUGAK , HALAL KER NIH..?

5.Can you take me a picture?!?
NO PROBLEM , BIASA ORANG KATA 'TANGKAP GAMBAR'

6.Help me in my homework!
BAGI NO PIN ACC BANK KAU DULU...BARU AKU TOLONG !

7.Here’s my gift to you…
SAYANG SEKALI TANGAN AKU TAK BERBUAH ATAU SEBENARNYA TAK PERNAH BERBUAH LANGSUNG

8.Let’s just be textmates
DATANGLA AMIK AKU... KITA KUAR MAKAN2 KER, PERUT PUN BELUM BERISI LAGIK

9.Do you want me to buy you an ipod?
ITU TAK PENTING, YG PENTING LINGKARAN UBAT NYAMOK, SEBAB AKU TAK MAU KAU DI GIGIT NYAMOK KANG KENA DENGGI AKUUUU... JUGAK YANG SUSAH NANTI !

10.Let’s sit together in the bus
NAIK KETAAPI LA, KITA DOK GERABAK BELAKANG, LAMBAT SIKIT SAMPAI...

11. Hi baby ..
HOI TAK GETI BAGI SALAM KER ?

12.Your still cute!
SEBELUM AKU KENAL KAU PUN AKU MEMANG cute MACAM NIE !

13.I still LOVE you!
HE HE... AKU KENA TOLEH KIRI KANAN DULU....

14.Can I visit your house?
BOLEH ! KATA NABI ORG DATANG RUMAH ADALAH RAHMAT

15.Do you love me?
AKU SENTIASA DALAM CINTA

Read more...

Gift Dari Azza - Sedetik Hati


Terimakasih
Azza
dengan gift kali ini
Best Blogger Award
2008/2009
dan
'The Very Best Blog Ever'
Best pun best la janji rock !
terimakasih
sekali lagi
TQ.

untuk pengetahuan korang semua AZZA adalah salah seorang yang ter awal yang aku kenal dalam dunia cyber, bahkan lebih awal lama sebelum kewujudan blog satay aku nie dia banyak berkarya, banyak idea, banyak cerita dan dia boleh kita anggap sebagai ratu atau diva dikalangan bloggers tanahair dan hatinya sentiasa berdetik.... kepada yang belum mengenalinya berkunjung la ker halaman beliau Sedetik Hati disana korang mungkin dapat mengenali beliau lebih dekat lagi

balik cerita pasal blog aku...
selama nie aku anggap blog aku blog BSS atau Blog Syok Sendiri
sesekali aku panggil blog aku blog69 blog yg tunggang tebalik atau mudah faham blog
caca marba, tapi orang dah kata blog best hamik jea la..... janji rock !

Read more...

Wajib Baca Petua Memilih Ayam

Wajib Baca -Petua Memilih Ayam ini...
Petua ini sangat sangat berguna pada sesiapa yang ingin membeli ayam..., sila wajibkan diri anda membaca kisah di bawah

Kak Midah & Penjual Ayam
Kak Midah ni dok meniaga nasi dekat kedai berhampiran. Jadi hari hari lah dia beli ayam dari Sudin. Disebabkan dah setiap hari dok main dengan ayam, sampai Kak Midah dah kenal jenis jenis ayam sebelum di sembelih.

Antara ayam yang selalu dipilih oleh Kak Midah ialah ayam dari Bangi dan ayam dari Perlis. Selalunya ayam dari Bangi lah yang menjadi pilihan Kak Midah. Kalau tidak dia akan beli ayam dari Perlis sahaja. Kalau tak ada lansung dia tak akan beli ayam lain.

Kelebihan yang ada pada Kak Midah ialah dia boleh kenal samada ayam tu dari Bangi atau Perlis ialah dengan membelek punggung ayam tu. Selalunya Sudin akan campur semua ayam yang sampai dalam satu tempat. Jadi jenuhlah Kak Midah dok belek sekor sekor nak cari ayam Bangi atau ayam Perlis.

Mula-mula Sudin tak kisah sangat dengan Kak Midah. Tapi lama-lama Sudin dah mula boring. Sebab Kak Midah ni customer tetap Sudin pendam je bengang dia. Satu hari Kak Midah datang macam biasa dan terus belek punggung ayam nak cari ayam Bangi. Habis semua ayam dibeleknya. tak ada satu pun ayam Bangi atau ayam Perlis.

Jadi Kak Midah pun panggil Sudin dan tanya,

Kak Midah : Din ! ayam Bangi tak ada ke?.

Sudin : Tu ada dalam tu. (Yang sebenarnya tak ada sebab lori ayam Bangi terbalik dekat Tanjung Malim)

Kak Midah : Hang toksah dok bohong. Kak Midah dah tengok dah, semua ayam dari tempat lain.

Sudin : Ayam Perlis ada. (Yang sebenarnya pun tak ada sebab lori rosak dekat Nibong Tebal).

Kak Midah : Hang ni, Kak Midah kata tak dak, tak dak la. Hang ingat Kak Midah tak kenai ke ayam-ayam tu. Bukan sehari dua Kak Midah dok main dengan ayam.

Sudin : Kak Midah ni memang teror lah, punggong ayam pun dia boleh kenal.

Kak Midah : Baru hang tau siapa Kak Midah. Pakar tengok punggong ayam. (lalu blah sambil tersenyum walau pun tak dapat ayam hari itu)

Kemudian sampailah nak dekat Hari Raya...

Kak Midah macam biasalah nak belek punggong ayam. Sudin tengok Kak Midah, bengang je rasa macam nak bertempik dekat Kak Midah sebab orang terlalu ramai dan sesak pada masa tu. Kak Midah perasan yang Sudin memang bengang kat dia. Sambil Sudin dok bersihkan ayam Kak Midah, Kak Midah cuba ambil hati Sudin.

Kak Midah : Din ! Tak balik raya ke tahun ni.

Sudin : Tak!!! (Bengang)

Kak Midah : Famili ada kat sini ke?.

Sudin : Tak dak!!

Kak Midah : Habih tu raya dengan siapa? .

Sudin : Raya sorang-sorang.

Kak Midah : Kalau Din tak balik kampung mai lah rumah Kak Midah.

Sudin : Tak pa lah, terima kasih je lah.

Kak Midah : Dah lama kita kenal, kak tak tau pun kampung Din. Kampung Din kat mana?

Sudin : (Diam)(Buat tak dengar)

Kak Midah : Kak tanya ni, kampung Din kat mana .

Sudin : (Masih diam)(Tiba-tiba Sudin naik atas meja lalu membuka seluar dan menonggeng ke arah Kak Midah sambil berkata......) Kalau Kak Midah teror cuba Kak midah belek punggong saya dan teka saya berasal dari mana? .

Kak Midah : (terus blah sekor ayam pun dia bawak balik hari tu...)

Read more...

Tirana oh Tirana


sekali lagi aku dapat sesuatu dari Tirana, pagi pagi lagi dia suruh datang ker halaman dia, suruh amik sesuatu... bak kata orang musuh jangan dicari, rezeki jangan ditolak, apa lagi haku amik la.. nak tunggu aper? Hangpa tau tak, apa aku dapat ? aku dapat kad oooo... cun wa cakap lu.. tapi, oh oo... bukan setakat tu saja ada TAG lagi... huh, nie yang selalu mengancam perasaan aku nih ! apa pun aku cuba juga jawab slow slow atau lebih slow dari kura kura jalan telentang.. !


Jawapan TAG dari Tirana... he he he !
Three Things That Scare Me:
1) YANG MENGHIDUPKAN DAN YANG MEMATIKAN AKU
2) iMAN TIDAK BERTAMBAH
3) hILANG hARGA DIRI

Three People Who Make Me Laugh:
1) kANAK KANAK
2) kAWAN KAWAN
3) pEMIMPIN UMNO

Three Things I love:
1) aHLI KELUARGA
2) fRIEND'S
3) hONDA CUP CHAI AKU

Three Things I Hate:
1) mEMBEBEL
2) MERUNGUT
3) mENGUAP KETIKA SOLAT

Three Things I Don't Understand:
1) aKU TAK FAHAM BAGAIMANA AYAM DI BALING TAK MATI
2) aKU TAK FAHAM BAGAIMANA KAMBING DI BANTING JUGA TAK MATI
3) aKU TAK FAHAM MENGAPA CINA DI KEPONG TAK MARAH

Three Things I'm Doing Right Now:
1) jAWAB TAG NIE LA...
2) sAMBIL BERBUAL DENGAN KAWAN LAMA YG DATANG DARI TEMERLOH
3) sAMBIL JELING JELING KERANI BARU...

Three Things I Want OR To Do Before I Die:
1) tUNAI SEGALA YANG DIFARDUKAN
2) dAPAT GELARAN ATOK_ONE
3) hUTANG SIFAR

Three things I can do:
1) mAIN GASING
2) mENYELAM LAUT
3) tARANUM SIKIT SIKIT JEA LA...

Three Ways To Describe My Personality:
1) aKU YAKIN AKU ORANG BAIK
2) lAWA TIADA TAPI MANIS ADA
3) PERUT BULAT... MUNGKIN DISEBABKAN TAK IKAT PERUT... !

Three Person I want to Tag:-
1) KHYRULL
2) MAMA JUNES
3) MAMAAFFIQ

Kepada tiga nama di atas anda boleh memilih menjawab atau tidak menjawab tag ini Sesungguh nya tiada paksaan di dalam Islam !

Read more...

Saya Tak 'Caras' Dato' K ! - Rozita Che Wan

seorang peminat seni tanah air yang membuat pengakuan bahawa cerita Datuk K menghadiahkan sebuah kereta mewah BMW kepada Rozita Che Wan sempena hari lahir beliau tidak lama dahulu adalah benar belaka. Peminat ini bercerita bahawa sepupu kepada rakan beliau adalah bodyguard kepada Siti Nurhaliza. Bodyguard ini memberitahu yang Siti mengamuk sakan apabila mengetahui yang Datuk K menghadiahkan kereta buat Rozita Che Wan. Sejak kejadian itu, Datuk K sering mengekori Siti Nurhaliza ke mana sahaja sebagai tanda ambil hati. Itu yang keluar kenyataan masa saya 99% dihabiskan bersama Siti Nurhaliza kenyataan dari mulut Datuk K. -sumber dari bulan

dalam perkembangan lain


Saya Tak 'Caras' Dato' K ! - Rozita Che Wan
Rozita Che Wan antara aktres tercantik di Malaysia. Tidak hairanlah ramai VVIP dan orang kenamaan yang mahu mendekati dan 'menghimpit' ibu kepada dua orang cahaya mata ini.

Terbaru, Rozita dikatakan menerima sebuah kereta BMW dari Dato' K! Kononnya, Dato' K pernah menaruh hati kepada Rozita sehinggakan sanggup berbelanja besar bagi memberikan sesuatu yang istimewa kepada pelakon berasal dari Alor Setar, Kedah itu.

Rozita yang dihubungi hanya ketawa besar. Menurut Rozita semua itu cerita bohong yang sengaja diada-adakan oleh pihak tertentu. "Kalau saya nak caras suami orang, bukan Dato' K orangnya" akui Rozita berani.

Rozita yang menyifatkan tuduhan tidak berasas itu sebagai satu perkara biasa di kalangan artis, namun mengaku kereta BMW yang dimaksudkan itu adalah keretanya sendiri yang dibeli kira-kira dua tahun lalu. Jadi tidak timbul soal kereta itu diberi atau dihadiahkan oleh Dato' K" ujar Rozita Che Wan lagi. Rozita juga menafikan pernah bertemu dengan Dato' K sebelum ini.

"Saya tak pernah bertemu dengan Dato' K. Tak ada sebarang urusan antara kami. Dengan Dato' Siti pun saya hanya pernah berjumpa dua tiga kali. Saya harap Dato' Siti tidak akan risau dengan semua khabar angin tersebut. Memang saya bekas pramugari tetapi bukan saya pramugari yang dikaitkan dengan Dato' K itu" tegas Rozita.
-Oleh: Hanez Yussof

* Dato' K tak der yg mustahil dalam dunia dia... mungkin bagi dk'
BMW untuk lambang Betina Mata Wang

Read more...

Jawapan TAG Dari Lemang Cute

Berpeluh hotak aku menjawab tag Lemang nie, soklan nampak jea sempoi tapi tak kena gaya boleh Hilang Akal menjawabnya, camner pun aku cuba jugak mengedjust jawapannya, tapi mahap la jika jawapan tak dapat memuaskan hati semua, aku tau Lemang nie baik orangnya, sikit hal tu, tentu dia boleh lebih kurang kan ?

1. What is the relationship of you and him/her?
MANUSIA DENGAN MANUSIA

2. Your impressions towards him/her.
BILA HATI NAMPAK BAGUS, AMIK LA..

3. The most memorable things he/she had done for you.
PERLU KER NAK STORY KAT SINI ?

4. The most memorable things he/she have said to you?
aKU MALU LA NAK CITER KISAH DOLO DOLU...

5. If he/she become your lover, you will...
SAMA JEA MACAM INSAN INSAN LAIN...

6. If he/she become your enemy, you will...
BERSANGKA BAIK JEA LA..
MUSUH JANGAN DICARI REZEKI JANGAN DI TOLAK

7. If he/she become your lover, he has to improve on...on his/her
BIAR MENGERTI DALAM BANYAK HAL

8. If he/she become your enemy, the reason is...
MUSUH DALAM SELIMUT KUT, TAK PUN SELIMUT DALAM MUSUH ,
ISH..TAK PAYAH NAK PIKIQ PASAL NIE !

9. The most desirable thing to do on him/her is?
AKU TAK NAMPAK APA YG AKU NAK BUAT

10. The overall impression of him/her is...
MANUSIA MACAM ORANG LAIN

11. How do you think the people around you will feel about you?
AKU TAK BOLEH FIKIR APA YG MAKHLUK LAIN FIKIR TENTANG AKU SESUNGGUHNYA TAK TERJANGKAU AKAL KU !

12. The character of you for yourself is?
AKU YAKIN AKU BAIK

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
LEWAT BERBUAT SESUATU YANG BAIK... BUKAN LIWAT !

14. The most ideal person that you wanna be is?
LELAKI YANG BERTUGAS SEBAGAI LELAKI

15. For the people who likes you, say something about them.
SEMOGA SEGALA USAHA DI BERKATI TUHAN AYAT INI SELALU AKU TULIS SEJAK DOLU DOLU LAGI DLM SURAT, SMS.DLM UCAPAN RESMI (KERJA)

16. Ten people to tag:
NANTI AKU FIKIR SETAKAT NIE TAK ADA LA KUT SOALAN NIE MEMBUATKAN BANYAK YG SAKIT PERUT

17. Who is no. 2 having a relationship with?
NO 2 TU APA? & SIAPA?

18. Is no. 3 a male or a female?
NO 3 TU APA? & SIAPA?

19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?
NO 7 CAMPUR 10 DAH 17 KALAU TAK SALAH AKU LA !

20. How about no5 and no8 and no 9?
No 5.. BIASANYA PEMAIN PERTAHANAN
No 8.. BIASANYA PEMAIN PENYERANG
No 9...SAMA JUGAK PENYERANG YANG NAK MENJARINGKAN GOL

21. What is no. 1 studying about?
MEMPERTAHANKAN PINTU GOL DARI DIBOLOSI PIHAK LAWAN

22. Is no. 4 single?
NO 4 ? MANALA AKU TAU... JANGAN JANGAN DAH MAIN DOUBLE DENGAN dATO' LEE CHONG WEI

23. Say something about no. 6
NO 6 MASIH MENERIMA RAWATAN, KENA BALING BOTOL MINERAL WATER

Brought to you by Sheikh

Read more...

TAG Dari Pink_Butterfly

TAG dari Pink_ Butterfly,
maaf jika jawapan tag ini tidak dapat memuaskan hati anda atau sesiapa saja yang membacanya apa pun terimakasih banyak2 saya ucapkan.

INI JAWAPAN lebih kurang jea la yea !
:1: aku suka gi pantai atau pulau pulau tengok laut,
jika ada duit lebih ikut menyelam lihat lihat di bawah sana...

:2: aku suker binatang tapi tak suker bela,
bela binatang baik bela orang, itu aku punyer pikir la

:3: aku suka yg ganjil

:4: Sesiapa yg baik dengan aku Alhamdulillah aku bersyukur
aku akan cuba mengatasi kebaikan dia insyaallah

:5: kalau dengar lagu ? aku jarang dengar lagu sebenarnya, sangat jarang...
tapi suker lagu lama sikit sebab mudah ingat masa dan ketika itu, masa zaman tu aku kat mana? buat apa? dengan siapa... contoh ada satu lagu arab tu bila terdengar lagu tu aku teringat arwah mak aku kejutkan aku bangun siap2 pergi sekolah

:6: aku suka kaler PUTIH dari dulu hingga kini dan tak tau entah sampai bila

:7: aku suker ada ramai kawan lebih ramai lebih bagus

:8: aku tak suka make-up, nak buat apa ? bukan boleh mengubah keadaan...!

:9: aku tak suka pakai accessories... contohnya cincin, rantai, gelang tangan...gelang kaki...
yang aku kekalkan apa yang tuhan bagi jer, itu la yg aku usung bawak sesana kemari..!

:10: Apa aku suker ?
aku mungkin suker apa yang mungkin orang lain tak suker


ooo yea untuk mengeTAG bloggers yg lain.., mungkin tak terjangkau akal ku !

Read more...

Award Lagi Dari Ras


The Very Best Blog Ever itulah ketegori anugerah kali ini, panjang jugak menung aku kali ini... layak ker aku dengan dengan anugerah macam nie ? sedang aku sendiri selalu kata blog aku blog 'ngader ngader' apa pun terima kasih kepada Ras-Adieza !

Read more...

Andai Kata Laki Korang

Andai kata Laki atau kawan jantan korang tiba tiba jea cakap macam nie, "Jika ada lelaki yang lebih sempurna, kaya dan hebat dari saya yang inginkan awak atau nak kahwin dengan awak, terimalah dia... agar hidup awak lebih bahagia nanti..."


Adakah ini bermakna...
a) dier nak tinggalkan awek tu atau laki korang nak kata good bye atau selamat tinggal...
b) dier sangat sayang kat korang, dan rela lepaskan korang untuk hidup bahagia sbb dier tak upaya nak bagi apa...
c) dier saja nak test korang, tengok perepuan macam korang tu materialistik ker haper
d) dier saja nak main main... gurau gurau !
Agak agak apa sebenarnyer maksud dier...

Read more...

Sakit Betoi Ati Aku...!

Aku bukan cemburu dengan bengali nie, tapi aku bengang sangat lihat bangang bangang yang buta hati yang bagi anugerah tu... Apa..? aku nie tak layak ker terima anugerah Dato' ? tak heran la... Blog aku pun dapat anugerah tau taak ? Tapi tak pea... satu hari nanti insyaAllah aku dapat jugak Gelaran datok tu... ketika tu nanti budak budak panggil aku... " Tok tok.., lalu aku jawab... " Yea cu..."

Sambutan hebat untuk Shah Rukh Khan Oleh Amirullah Andi Nur
arullah@bharian.com.my

PELBAGAI persiapan dilakukan kerajaan negeri Melaka bagi menyambut kedatangan Shah Rukh Khan dan rombongannya. Bintang Bollywood ini hadir bersama rombongan besar untuk menerima anugerah keempat tertinggi kerajaan negeri Melaka

MELAKA, yang kini bergelar Bandaraya Warisan Dunia sudah bersedia untuk menyambut kunjungan bintang terkenal Bollywood, Shah Rukh Khan @ Shahrukh Khan sempena majlis penganugerahan darjah kebesaran negeri yang membawa gelaran Datuk kepada beliau pada 29 November ini.

Kerajaan negeri sejak beberapa minggu lalu sudah melakukan pelbagai persiapan dan minggu ini, sebahagian besar daripada acara yang akan diadakan sepanjang dua hari tetamu istimewa itu berada di negeri kelahiran Hang Tuah itu, sudah pun dimuktamadkan.

Majlis penganugerahan Darjah Mulia Seri Melaka (DMSM) iaitu anugerah keempat tertinggi kerajaan Melaka itu dijadual diadakan di kira-kira jam 10.30 pagi di Dewan Seri Negeri, Ayer Keroh, 21 kilometer dari pusat Bandaraya Melaka Bersejarah dan bakal disempurnakan Yang di-Pertua Negeri, Tun Mohd Khalil Yaakob.

Sepanjang dua hari berada di Melaka, Shah Rukh Khan bakal mempunyai atur cara padat. Mengikut risikan penulis, satu daripadanya adalah sesi bertemu peminat di Dataran Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB), Jalan Ayer Keroh pada jam 6 petang.

Pelakon ini dijangka tiba di negara ini menerusi Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) pada pagi 29 November. Beliau kemudian akan dibawa terus ke Melaka dengan menaiki sebuah kereta khas yang memakan masa perjalanan kira-kira sejam.

Shah Rukh Khan Sebagaimana lazimnya, kedatangan bintang Bollywood ini disertai rombongan besar dan difahamkan ia membabitkan dua bas besar. Selain pengawal peribadi dan tenaga kerja syarikat produksi miliknya, Dreamz Unlimited, beliau bakal disertai krew stesen televisyen India iaitu Zee TV. (selanjutnya carix la di suwat kaba berita Hairan )

Read more...

Syaitan Yang Direjam dan Jenazah Yang Harum

Syaitan di REJAM dengan 'petir' ketika TRIO syuhada di hukum mati
Harga 'syahid'nya dinoktah pada jam 1 pagi (waktu Jawa Barat ).

Dibawah ribuan jamaah yang mendokong agama dan islam merapati jenazah Imam Samudra, 38,yang dibawa ke Serang, Banten pada pagi kelmarin. Tengah malam tadi dia bersama Amrozi Nurhasyim, 47, dan Ali Ghufron, 48 telah di hukum tembak sampai mati, dimana butiran peluru tepat mengenai jantung 'pejuang islam' ini. Atas permintaan 'pejuang islam' ini, mata mereka tidak ditutup ketika hukuman dilangsungkan.

JENAZAH Imam Samudra, 38, dibawa ke Serang, Banten pagi tadi. Tengah malam tadi dia bersama Amrozi Nurhasyim, 47, dan Ali Ghufron, 48, menjalani hukuman mati ditembak setelah didapati bersalah terlibat dalam kejadian pengeboman di Bali enam tahun lalu.

Puluhan ribu telah menyertai upacara pengebumian ketiga-tiga 'pejuang islam' tersebut, termasuk pemimpin agama Abu Bakar Bashir. Hukuman itu dilaksanakan selepas lebih seminggu pihak berkuasa Indonesia memaklumkan bahawa mereka akan ditembak awal bulan ini. Hukuman ke atas Imam Samudra, Amrozi Nurhasyim dan adiknya Ali Ghufron telah dilaksanakan tengah malam tadi, beberapa kilometer dari penjara yang dikawal ketat di pulau Nusakambangan. Ketiga-tiga mereka merupakan anggota kumpulan Jemaah Islamiah yang ditubuhkan oleh Basir.

“Sekitar pukul 12.15 tengah malam tadi (waktu tempatan) (1.15 pagi waktu Malaysia) ketiga-tiga mereka yang didapati bersalah iaitu Imam, Amrozi dan Ali menjalani hukuman mati dengan ditembak oleh pasukan penembak,” kata jurucakap Jabatan Peguam Negara, Jasman Panjaitan. “Hasil bedah siasat menunjukkan ketiga-tiga mereka sudah meninggal dunia,” katanya. Jabatan Peguam Negara dijadual mengadakan sidang akhbar untuk memberi butiran lanjut.

Qadar Faisal, salah seorang peguam mereka berkata, jenazah ketiga-tiga mereka telah dibawa dengan helikopter ke kampung mereka untuk tujuan pengebumian hari ini. Jenazah adik-beradik Ali dan Amrozi dibawa ke Lamongan di Jawa Timur manakala Imam pula ke Serang di Jawa Barat.

Zakiah Darajad, isteri kepada Imam, dalam surat terbuka yang dibacakan oleh seorang saudara pada sidang akhbar di Serang berkata:“(Saya) berharap Allah akan memberikan yang terbaik kepada mereka dan yang terburuk kepada mereka yang menyebabkan layanan buruk ke atas mereka,” katanya.

Dalam pada itu, laporan Bernama semalam menyebut sejak Mahkamah Agung Indonesia memutuskan hukuman mati itu akan dilaksanakan pada awal bulan dan tidak akan melepasi 15 November.

Laporan media massa tempatan menyebut mereka yang diiringi dua pegawai pemerintah ialah kedua-dua isteri Amrozi iaitu Choiriyana dan Rochma, juga kedua-dua isteri, Muklas, iaitu yang dikenali hanya dengan nama Paridah yang berasal Malaysia dan Ana dari Solo, Jawa Tengah. Seorang anaknya yang masih belajar di sekolah rendah dan dua adik beradik kandung Amrozi juga turut berangkat.

Petanda ke arah dekatnya pelaksanaan hukuman mati itu sudah cukup banyak dilaporkan termasuk persiapan tiga buah helikopter oleh pihak berkuasa untuk membawa jenazah ketigatiga mereka ke kampung halaman masing-masing dan keterangan keluarga Amrozi bahawa mereka dilarang mengkafankan semula jenazah itu

Laungan takbir mengiringi berita pemergian mereka yang disampaikan oleh abang kandung Amrozi dan Ali Ghufron iatu Ustaz Chozin. Dihadapan ratusan pelajar dan simpatisan di Pesantern Al-Islam sebentar tadi, Ust Chozin menyebut “ semoga arwah saat ini sudah terbang bersama burung-burung hijau ”.kisah selanjutnya layari http://www.detik.com/ Untuk tonton temuramah bersama isteri-isteri mereka ini sebelum ditembak.

Suasana haru menghiasi kediaman orang tua kedua mujahid yang Insya Allah telah syahid, Amrozi dan Ali Ghufron di Tenggulun. Ditambah dengan datangnya tiga burung hitam yang berputar-putar di atas rumah.

Lebih dari tujuh menit burung tersebut berputar-putar, seakan memberikan persaksian bahwa mereka adalah para syuhada. Istri dari Ali Ghufron, Ustdzh. Paridah Abbas menambahkan, dia melihat langit membentuk kalimat Allah saat ketiga burung tersebut datang.

Sejak semalam, sekitar pukul 22.20 lapangan yang direncanakan menjadi helipad untuk helikopter pembawa jenazah kedua syuhada (Insya Allah), Amrozi dan Ali-Ghufron, dijaga ketat oleh puluhan polisi.

Tepat pukul 23.53, ketiga mujahid akhirnya syahid (Insya Allah) di tangan toghut la'natullah. Begitulah pesan yang diterima redaksi Arrahmah.com langsung dari Ust. Ali Fauzi. Saat helikopter hendak mendarat, di kediaman ibu dari kedua mujahid (Amrozi dan Ali Ghufron) telah mengadakan prosesi persiapan penyambutan jenazah. Pintu-pintu rumah selain akses depan di tutup rapat. Wartawan tidak diperbolehkan masuk kecuali dua orang keluarga yang boleh menggunakan kamera.

Di dalam rumah, kakak tertua, Ust. Khozin memberikan nasehat. Sesuai dengan wasiat kedua mujahidin, tidak boleh ada yang menjerit, melakukan nihayah, boleh menangis tetapi tidak meraung-raung atau sampai tersedu.

Koresponden Arrahmah yang berada di Tenggulun mengatakan, dia berada di shaf terdepan saat menyalatkan jenazah berjamaah dengan istri-istri kedua mujahid. Bau harum semerbak bertebaran dalam ruangan. Kedua mujahid terlihat tersenyum dan wajahnya bersih, sangat bersih, serta jauh lebih tampan. Allahu Akbar!

Sumber dari ABO

Read more...

Terima Kasih TIRANA...!



orang berbudi kita berbahasa
orang memberi , dengan ikhlas kami menerima
Terima Kasih sekali lagi diucapkan semoga Tuhan merahmati segala usaha murni
salam !

Read more...

Sesiapapun Boleh Jadi Pee Yem

Putro Joyo: It is possible for anyone from a minority group to be a leader, even in Malaysia, says Prime Minister Datuk SeriAbdullah Badawi. It is up to the people to decide, just as the Americans had done through the democratic process, he said while extending his congratulations to Senator Barack Obama. Reporters had asked him in the Parliament lobby yesterday if it were possible fora person from a minority group to become Prime Minister in Malaysia...

Kalau macam tu aku pun boley jadix pee yem...

Mula2 aku masuk arm no bayar rm2 pas tu...
aku carix taukey2 musat kasix aku loi untuk kempen jadix pee yem... maklumla nak jadix pee yem kena ada banyak duit maa.., nak huluk sana nak huluk sini... tukang lobi tentu x nak setakat hulok ayak liok... yg paling penting sekali kepada pengundi yang tak pernah bijak... kurang kurang kena hulok kain pelikat cap belalai atau gudang garam sekotak hehe... Semua tu tak kan aku nak pakai duit poket aku... membazir tuuu..!

Dah jadi pee yem... aku call balik taukey2 yg sponsor aku tu...
bukan apa... nak balas jasa kerana banyak menolong aku jadix pee yem dan aku kena jaga baik towkey2 nie.., so... aku jadikan la diorang nie sahabat baik tak salah kan jika aku bagi towkey2 nie habuan lebih sikit ?

Mengenai pengundi2 pulak..., tak payah la bising2 kan aku dah bagi kain pelikat cap belalai gajah dan rokok gudang garam sorang sekotak.., kira ok la tu, bersyukur la tu... hangpa bising2 jugak aku antak pie Kemunting , sat lagi baru hangpa tau..!

Read more...

Terima Kasih - Gracias


Best Friend.
Dari Kamsiah-Y yang tak pernah lupa aku,
biasanya apa saja dia dapat, mesti bagi aku punyer...!
Dulu pernah dia kata aku blogger cun,
cun pun cun la...janji rock !



Best of The Best
anugerah yang datangnya dari negara jiran tetangga
Lampong Jawa Barat pls wellcome, from
Indonesia
Cewek Cantik

Kepada Kamsiah-Yusoeff ,saya tak tau nak kata apa... des no wed kaming ap ! terharu sangat
hingga menitik air hujan, terima kasih sekali lagi...! Tq.

Kepada Cewek Cantik , terima kasih juga saya ucapkan... ngomong jowo'nya nggak bisa, tau tau dapat anugerah lagi... terima kasih, waa karen bangat nih... lagi dan lagi ya !

Read more...

Nasix Bungkus Padi Huma Rm4

sape2 yang masih hidup selesa dgn ekonomi yang haprak pada ketika ini harus bersyukur kerana.. majoriti rakyat tgh nak mampos... taraf kemiskinan di selangor meningkat kepada 30% bile Tan Sri Khalid Ibrahim umum naikkan penanda ara kemiskinan dari RM7++.++ kepada RM1500... see.. 30% you.. kat lembah kelang dgn RM1500 camne nak idup..? hay tak tau ler..

nasik bungkus +sayur + telur masin = rege RM4, tu pun pakai beras hancur, cam beras huma.. very very teruk lagi mau cakap ekonomi kita masih kukuh... poorah cet vakrak..!!! Pak Bodolah, baik engkau raun raun satu malaya paksa semua peniaga turunkan rega barang... dan bukak monopoli pengeluaran barangan tertentu kepada kaum bumiputra,takyah citer pasal ketuanan melayu !

Pak Bodolah yang jelas mengharukan...
ini bukanlah kaitan apa dengan aku sebenarnya . namun bila sembang dengan rakan2...jelas keadaan memang memang mengharukan . dengan bertambah bilangan kilang di sini yang terpaksa ditutup... kesah2 harga barangan yang makin naik mendadak meskipon rega minyak makin dah turun

Kesah2 janji2 kerajaan untuk memantau yang saban waktu terus bercakap dan bercakap tanpa hasil walau sudah sekian lama, nampaknya tak berhasil langsung... namun tadi berita tengahari aku lagi cukup terharu... bila dalam ucapannya paklah menggesa rakyat jangan mendengar hasutan liar, kerananya kununnya ekonomi kita masih kukuh

Aduhh Pak Bodolah...
rakyat tidak mengerti sebenarnya apa ekonomi kukuh atau tidakkkkk...! tapi rakyat hanya mengerti depa semakin terhimpit . anak2 yang bersekolah harus disuap nasi kemulut dan tolong laa... tak usahlah diulang2 retorik yang sudah jelak dengar dah.Nyanyi la lagu lain yg kami tak pernah dengar pulak asal bengang boleh hilang !

wei ko sokongsaper hah...? kan aku cakap dulu... korang kena kencing....!!! hehe

Read more...

Pengebom Bali Ditembak Mati

Pengebom Malaysia bebas ketawa, ha ha he he ho ho...

Amrozi, Mukhlas dan Imam Samudra dikenakan hukuman mati kerana peranan mereka dalam letupan bom yang meragut 202 nyawa termasuk 88 warga Australia pada Oktober 2002 di Bali.
Hukuman mati itu akan dilakukan di dalam sebuah hutan di luar halaman penjara di Nusakambangan.

Tugas melaksanakan hukuman mati terhadap tiga lelaki yang mencetuskan kebencian rakyat Australia itu terletak pada bahu tiga skuad terdiri daripada 12 penembak yang dipilih secara rawak. Mereka dilengkapi raifal berkuasa tinggi jenis SS1 dan akan menggunakan peluru 5.5 milimeter bagi meningkatkan ketepatan tembakan menusuki jantung tiga pengebom Bali itu.

Menurut sebuah akhbar, anggota-anggota polis tentera Briged Bergerak Brigadier (Brimob)
yang ditugaskan melaksanakan hukuman itu telah menjalani latihan menembak. Mereka membidik dan menembak keratan figur berbentuk manusia yang mempunyai saiz sebenar dan sasaran-sasaran lain. Pada mulanya, anggota-anggota skuad itu menembak sasaran-sasaran pada jarak 100 meter sebelum bergerak lebih dekat pada jarak 75 meter dan akhirnya 50 meter. Skuad menembak itu diarahkan supaya menembak tepat pada sasaran.

Mereka berlatih pada posisi berbeza termasuk menembak semasa berdiri dan berlutut selain beberapa pergerakan taktikal. Jika pesalah-pesalah itu masih hidup selepas ditembak,komander skuad penembak itu akan menyempurnakan tugas dengan menembak kepala pengebom Bali menggunakan sepucuk pistol.

Beberapa sumber memberitahu, komander skuad itu memilih untuk mengambil anggota lelaki yang tidak memiliki anak bagi menganggotai pasukan tersebut. Menurut mereka, langkah itu adalah bagi mengurangkan tekanan mental bagi mereka yang berasa kurang selesa ketika terlibat dalam perbuatan mengambil nyawa manusia lain. Ketua Brimob di Jawa Tengah, Wahyudi Hidayat berkata, terdapat 11 divisyen Brimob Jawa Tengah di mana setiap satunya memiliki 170 anggota.

Menurutnya, mereka yang akan menganggotai tiga skuad penembak itu akan dipilih daripada 1,870 anggota Brimbob."Semua anggota Brimbob dilatih untuk menjadi skuad penembak.
"Kami tidak memiliki mana-mana pasukan khas bagi tujuan itu kerana setiap anggota perlu menjalani latihan untuk melakukannya," kata Wahyudi.

Daripada 12 penembak itu, senjata api milik tiga penembak akan dibekalkan dengan peluru hidup. Sembilan lagi senjata api yang lain pula diisi dengan kelongsong peluru. Para penembak itu juga tidak diberitahu sama ada senjata mereka mengandungi peluru hidup atau sebaliknya bagi mengurangkan risiko diserang tekanan mental atau berasa kesal. - Agensi



Read more...

Tragedy October

surat putus cinta Sheikh ditemui...
Zaman dah berubah dunia pun dah maju... Biasalah bila sudah duduk town, mula lupa asal usul. bercinta pula dengan awek minah saleh. Ke hulu ke hilir aku menayang girlfriend aku yang bermata biru. Punyalah eksyen masa tu aku.., hinggalah suatu hari aku ternampak minah saleh awek aku tu dengan jantan lain yg lebih tampan dan bergaya konon la, berbanding aku.. korang tau kat mana aku nampak...? kat pasar malam, Pasar Malam Jalan Tengku Deraman depan Globe, area Sogo tuuu.. korang tau kan..? tak kan tak tau..? sekarang nie pasar malam tu dah buat kat lorong belakang, dari belakang komplex Campbell,Semua House sampaila kat belakang Masjid India

Aku meraung tiga hari tiga malam sambil menonggeng gaya bebas, kuak lentang, kuak kupu kupu, sedey ooo awek kena kebas, Pada malam ke empat...( aku boleh cerita malam ke empat jea, malam pertama aku tak boleh cerita kat sini ) Aku mengambil sehelai kertas dan menulis surat untuk memutuskan perhubungan aku dgn awek minah saleh tu.

Korang jangan menanggis bila baca surat aku nie, gelak tak pea aku tak kisah, kalau nak gelak 16 tahun pun aku tak dea hal terserah... yang penting korang jangan nanggis ! Begini la isi surat yang aku tulis yang ingin aku tunjukan pada korang semua pecah kaca , pecah gelas , dah baca jangan balas, nak komen silakan no problem !


TO
Elizabeth Tonk Drum,
October 28, 2oo2

I WANT TO CUT CONNECTION US.

I have think about this very cook-cook. I know I clap one hand only. Correctly, I have seen you and he walk-walk together at town with eyes myself. You grab hand him. You always ask for apology back-back. Back back apology , back back apology i boring u know ? I don't trust you again! You are really ringgit dollar eye. My friend speak you play wood three. First-first I think my friend lie me. But now I know you correct-correct play wood three. So, I break connection to pull my body from this love triangle. I know result I pick is very correct, because you very love him very high from you love me. So, I cut this connection to go far from here. I don't want you to play-play with my liver. I have been crying until no more eye water thinking about you. I don't want banana to fruit two times. Safe your body good good...! Dato'Shake

Read more...

Nasib Baik Orang Tak Nampak

Ini betul betul bukan cobaan kalau tak caya tengok sendiri benda dah ada depan mata !

Read more...

Last Last...Begini la Akhirnya !


Jangan main main woo... take a look at the pictures above jangan la korang anggap jalanraya macam main games, speeding isn't cool and fun. You will regret for your whole life if your love ones are your passengers. Menyesal tak sudah nanti, It's better to be late. than to be sorry.

Read more...

Inilah Chap Ayam Pengganti yang Telah Pergi...

Pemacu Kor Dua baik la sikit dari Bini Dua

Di sana ada yg dipanggil pembekal kuasa , Kotak Menara , Emak Papan , Aziz Satar, Pemain Cakrawala, Penghalang Cacing dan tah hapa hapa la lagi termasukla Pinggan Keras yang paling mahal siap ada 'Driver' lagik !

Sempena Bulan Shawal Yang Mulia Ini Aku nak mohon kemaafan Zohir&Batin kepada semua sohabat Bloggers yang selalu berkunjung di blog aku begitu juga blogs kawan2 yang sering aku kunjungi... Biasa la kan... susun atur bahasa aku yang kelam kabut mungkin ada perasaan yang tersinggung... jadi aku sekali lagi mintak mahap bebanyak...aku mintak hampun aku sayang kat korang,walaupun korang belum tentu sayang aku !

Apa perasaan korang setiap kali menyambut Hari Raya ? seronok ker? sedih ker? haper haper ker? Setiap kali raya aku tak pernah rasa sedih bahkan aku sentiasa bergembira walaupun tak segembira kanak kanak dapat angpau sana dapat angpau sini ataupun segembira golongan artis artis lonjak sana lonjak sini tongang tebalik, dlm TV la maksud aku... sampai juling bijik mata ngadap.

Kita sebenarnya digalakan bergembira menyambut raya semestinya dalam 'beringat ingat la' sesuai dgn ayat yang selalu dibaca imam imam dlm solat sunat e'dulfitri perasan tak ? sebab tu kena hati hati masa memandu , makan terlalau banyak hingga menjejas kesihatan, yang penting menjaga iman dan taqwa hasil dari ibadat puasa, silap aribulan sia sia amalan bulan ramadhan abis gitu jea... maklum la setan pun dah lepas siap join lagik...

Aku ingat lagi shawal tahun lepas aku kehilangan seliper jepun masa solat e'dulfitri nasib baik la rumah aku cuma kurang dari 50 langkah dari masjid, bila ingat balik kelakor jugak tapi ada baik nya... dapat jugak kongsi selipar raya aku pakai sebelum semayang raya, makhluk tu pakai selepas raya !
Tahun nie seperti yang korang tau la... sebuah PC dan sebijix laptop meninggalkan aku buat selama nya... dan seperti yang di janjikan inilah aku kembali dengan PC Cap Ayam aku, bulan depan aku cuba carix sebijix komputer riba pulak harap bila aku gi raya rumah korang isi la angpau lebih sikit !

Satu hal yang lain, aku masih boleh nak mengendap blog jika aku nak, cuma buat brutal sikit... tapi setakat nie aku cuba tak nak guna barang Bos untuk tujuan peribadi

nanti aku sambung..........

Read more...

Sheikh... Ramadhan dan Kehilangan


Sebuah Desk-top dan sebijix Kumputer Riba seorang blogger telah kembali ke rahmatullah pada petang rabu bersamaan 17-9-08 yang lalu sejurus sebelum umat islam berbuka puasa, pemergian ini di iringi bersama photo-photo dan file-file sulit yang berprofile tinggi.

Bagaimanapun ketika dihubungi pemilik komputer berkenaan yang juga seorang blogger kecil-kecilan iaitu Sheikh Mohd Azmie Sheikh Mustaffa(gambar)dipetik sebagai berkata, tiada file file hubungan sulit yang anda boleh temui... menurut beliau lagi, beliau tiadak pernah ada sebarang hubungan sulit sahingga ini, bahkan sangat tidak gemar pada yang sulit-sulit.

Belum reda dengan kesedihan itu, sekali lagi beliau dikejutkan dengan berita yang menyayat hati kali ini Komputer Riba nya pula pulang menemui Yang Maha Pencipta bersamaan pada hari khamis 18-9-08 juga pada sebelah petang selepas menunaikan fardu asar.

Dengan kejadian ini beliau dijangka merayakan e'dulfitri kali ini secara lebih sedarhana dan berjimat cermat, happy tetap happy... semestinya tidak seperti ayam berak kapur !

Bagaimanapun kemungkinan beliau dijangka akan kembali berblogging setelah dapat menemui pengganti yang baru seawal-awalnya selepas umat islam menyambut Shawal yang bakal menjelang nanti...

Di mana kan ku cari ganti... serupa dengan mu....

Read more...

Pak Sheikh Wonder Pet....Tolonggg !

Barang sentiasa Naik...macamano nak buek nie ?

Harga beras Super Special 5% jenama Jasmine Super Tempatan dan 15 peratus hancur (ST15) yang berbeza serta berubah-ubah dari satu kedai dengan yang lain disifatkan mengelirukan para pengguna.

Temu ramah dengan pengguna di beberapa pasar raya sekitar Lembah Klang mendapati harga bagi setiap kampit 10 kilogram (kg) ST15 Jasmine Super Tempatan adalah di antara RM27.50 sehingga RM33.50.Harga bagi beras Super Special 5% jenama Jasmine Super yang diimport pula mencecah sehingga RM48.99 untuk setiap kampit 10 kg.

Selain itu, pengguna kini merungut kerana banyak harga barangan runcit yang mula naik tanpa amaran dan pada kadar tidak munasabah.

*Aik ? naik lagi ? kan rege minyak dah turun ? kan ke kerajaan cakap nak pantau ? apa sudah jadi ? mana kerajaan yang "prihatin" pada rakyat??? mana..? mana..? mana..?
Mana munteri-munteri kabinet yang prihatin..?
mana Pak Lah..?
Apa sudah jadi Pak Lah ?
Pak Pah tengah berkemas ke...?
tolongla... Jangan lariii...!!!

Pak Sheikh Wonder Pet... toloonggg !

Read more...

Papa Blogger... Kantoi !


ISA tidak diperlukan untuk bela ajaran Islam
Mufti Perlis, Dr Asri Zainul Abidin hari ini menegur tindakan kerajaan menggunakan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dalam isu agama dan mengheret pengendali laman web Malaysia Today, Raja Petra Kamarudin dan Ahli Parlimen DAP Seputeh, Teresa Kok yang masih ditahan di bawah peruntukan akta itu.

Ketika ditemui di Damansara Kim sebentar tadi, Dr Asri berkata, Islam dibina dari hujah dan dasar yang jelas, dan Islam juga tidak memerlukan ISA untuk membela ajarannya.
"Jadi tidak ada alasan untuk menahan orang dengan tidak memberi peluang membela diri. Ini adalah satu tindakan yang salah. Sekiranya orang itu mempunyai kesalahan dari segi hukum agama, buktikan dari segi dalil-dalil agama.

"Cara kita tangkap orang guna ISA atas kesalahan agama tidak akan menghilangkan salahfaham terhadap Islam. Seharusnya diperjelaskan dulu apa kesalahan itu. Kalau misalnya orang itu menghina Islam atau menyeleweng, buktikan dulu berdasarkan Quran dan hadis.

"Perlu diperdengarkan pertuduhan itu kepada orang yang dituduh itu. Mungkin juga, ia hanya satu salah faham. Yang penting perdengarkan dulu hujahnya," kata Mufti yang terkenal dengan kelantangannya mengeluarkan idea yang berani dan telus itu.

Kata Dr Asri lagi, "Islam bukan agama yang bacul. Perbuatan ISA kerana kesalahan agama seolah-olah menggambarkan orang Islam tidak mampu berhujah, terus tangkap orang. Mereka akan kata mereka benar kerana kita takut berhujah dengan dia."

Beliau juga turut mengingatkan betapa bahayanya tindakan ISA.
"Sekiranya ada aliran-aliran tertentu dalam kerajaan yang tidak setuju dengan pendapat satu aliran yang lain, adakah ruang ISA juga akan digunakan? Pernah berlaku dalam kerajaan Abbasiyah yang berpegang pada aliran Muktazilah ketika itu. Dia menghukum orang daripada aliran lain termasuk Imam-imam besar seperti Imam Ahmad juga turut dihukum.

"Kalau di zaman ini, mereka yang kendalikan agama itu dari aliran lain maka mereka yang dari aliran lain itu akan dihukum tanpa memberi peluang membela diri. Ini juga tidak sejajar dengan konsep keadilan dalam Islam," kata Dr Asri lagi.

Dari segi politik Islam atau siasah, kata beliau, kerajaan berhak menahan orang dan beri tempoh siasatan (14 hingga 30 hari) bergantung pada keperluan. Tapi kita tidak boleh hukum 2 tahun tanpa diadili. Ini zalim.

Tuhan yang Maha Adil pun buat mahkamah di akhirat untuk setiap orang dibicarakan. Keadilan ditegakkan di dunia dan di akhirat. Tuhan yang Maha Adilpun memberi peluang untuk kita jawab kesalahan sedangkan Tuhan berhak buat apa saja. Jadi macam mana kita boleh tangkap orang tanpa memberi peluang mereka membela diri?," jelas beliau.

Kata Dr Asri, isu agama turut membabitkan sensitiviti agama lain. Tapi dari segi mempersoalkan identiti Islam seperti laungan azan, itu tidak boleh."Namun jika ada sungutan tentang bacaan-bacaan yang panjang sehingga menganggu orang awam, ulamak Islam juga tidak benarkan. Bacaan yang kuat tanpa keperluan atau kuliah agama dengan menggunakan pembesar suara sehingga menganggu ketenteraman awam, itu tidak perlu. Itu sudah diputuskan oleh ulamak-ulamak dari dulu lagi.

Agama itu terhad. Azan itu azan. Begitu juga kuliah agama untuk diperdengarkan di pembesar suara, berpada untuk sidang yang mendengar sahaja," jelasnya.

Dr Asri juga menyentuh tentang peranan Jakim.
"Jakim berperanan menjelaskan isu-isu agama dan juga yang menyeleweng dari agama. Bukan sekadar menyokong seseorang dihadapkan tanpa bicara. Badan itu juga hendaklah bebas dari percaturan politik. Perjelaskan ketentuan peruntukan orang yang menghina Islam seperti isu Raja Petra. Itu bersifat politik, biarlah diuruskan oleh orang politik.

"Kalau hendak diikutkan yang menghina Islam, ramai lagi yang patut dibuat aduan. Jelaskan dulu apa yang perlu dilakukan?," soal Dr Asri. Beliau juga meminta kerajaan memikirkan soal ISA ini sedalam-dalamnya.

"Seandainya satu hari nanti kerajaan bertukar rupa dan kalau berlaku pertukaran kuasa. Terlalu ramai nanti yang tidak boleh bersuara dan ISA mungkin diguna seluas-luasnya. Besok, bila kena pada kita, apa kita nak buat? "Takkan nak tunggu ada rusuhan atau kekacauan. Ketika itu sudah tidak boleh dipulihkan lagi. Sekali kekacauan tercetus, susah untuk dipulihkan.

Menurut pengamatan beliau, keadaan ini berlaku kerana pemimpin politik menganggap kedudukan politik itu seperti harta rompakan."Mereka bermati-matian untuk mendapatkannya sekalipun terpaksa menggunakan belanja yang besar kerana pulangan atau keuntungannya juga besar," kata beliau.

Jelas beliau, saluran politik digunakan untuk membina kekayaan diri. Inilah hasilnya bila kerakusan ini berlarutan. Tidak ada setiakawan dalam politik, musuh memusuhi, berpuak-puak kerana fikirkan survival politik masing-masing bukan survival rakyat yang dipertanggungjawabkan.

Yang paling ketara sekarang, pemimpin politik bukan sahaja gagal membawa rakyat keluar dari kemelut yang sedang dihadapi malah menjadikan keadaan lebih rumit."Bukan sahaja mereka gagal menyelesaikan masalah tapi mereka pula yang menimbulkan lebih banyak masalah lain," kata Dr Asri.

Read more...

Eik...! Ado Layie...?


Kali ini dari Kak Kamsiah...
ada ker dia kata aku blogger paling cun...
tapi memang pun aku cun...
hehehe ...
!

Read more...

Rezeki Minggu Ini


lagi dari Kak Ras... emmm awek...tu... cun !


... dan ini yang terbaru sekali dari Nrina !

TERIMA KASIH

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Lorem Ipsum

E-mail kan kepada..... sheikh@mytownkajang.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP